RTÜK’ten TRT’ye ‘güncel’ uyarılar

Güncelleme Tarihi:

RTÜK’ten TRT’ye ‘güncel’ uyarılar
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2012 00:00

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 3 Mart 2011’den itibaren RTÜK’e TRT’yle ilgili 4 bin 905 adet bildirim geldiğini aktararak, “2011’de sekiz, 2012’de 14 adet değerlendirme raporu düzenlenmiştir. Kanuna aykırı yayınları nedeniyle TRT’ye dokuz adet müeyyide uygulanması kararı verilmiştir” dedi.

Haberin Devamı

CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar, Arınç’a önergeyle “TRT’deki programlar nedeniyle RTÜK’e kaç şikayet yapılmıştır? TRT Genel Müdürlüğü’ne yayınları nedeniyle son 3 yılda ve yıllara göre kaç şikayet iletilmiştir?” sorularını yöneltti. RTÜK ile ilgili soruları Başkan Davut Dursun’dan aldığı bilgi ile yanıtlayan Arınç, şunları söyledi:

YÜZDE 3’Ü TRT’YE

“Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun’un 3 Mart 2011’de yürürlüğe girmesinden sonra TRT yayınları Üst Kurul tarafından denetlenmeye başlanmıştır. Bu tarihten önce TRT yayınları Üst Kurul denetimine tabi olmadığından soru önergesine verilen cevaplarda 3 Mart 2011 tarihi sonrası esas alınmıştır. Bu tarihten itibaren Üst Kurulun, İletişim Merkezine ve web sitesi aracılığı ile gelen bildirimler toplamı 155 bin 970 adettir. Bu sayının yüzde 3’üne isabet eden 4 bin 905 adet bildirim TRT’nin çeşitli radyo ve televizyon kanalları ile ilgili olarak yapılmıştır. Bu bildirimlerin içerisinde şikayetler olduğu gibi beğeni ve istekler de yer almaktadır. TRT kanalları hakkında gelen bildirimler program bazında incelendiğinde, en çok bildirimin yüzde 27 oranı ile ‘Güncel Programlar’, yüzde 14 oranı ile ‘Dramatik (Yerli) Diziler’, yüzde 12 oranı ile ‘Yabancı Çizgi Filmler’ ve yüzde 6 oranı ile ‘Haber Bülteni’ başlıklarında incelenen program türlerini kapsadığı görülmektedir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!