Küslüğüm bitti dönüyorum

Güncelleme Tarihi:

Küslüğüm bitti dönüyorum
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2012 00:00

Seçkin Piriler Tangöze, 16 yaşında şöhrete kavuştu. Türkiye’nin lolitası olarak tanındı. 2006’da Duman’ın solisti Kaan Tangöze ile evlendi. Çocukları olduktan sonra uzun süre sessizliğe gömüldü. Şimdi modellik ve oyunculuğa geri dönüyor

Haberin Devamı

Uzun zamandır ortalıkta görünmüyorsunuz. Neden?
- 2006’dan önce sinema filmleri yapıyor, tanıtım ve defilelere çok sık gidiyordum. Ama bir küslük dönemi içine girdim.
Kime ve niye küstünüz?
- Şöhret olduğumda 16 yaşımdaydım. Çok küçük ve savunmasızdım. Basınla arama sınır koyamadım. 20 yaşımdayken 40 yaşındaki birine röportaj veriyor, bu sırada olabildiğince doğal davranıyordum. Ne kadar iyi niyetli davransam da hakkımda moralimi bozacak haberler çıkıyordu. Bunları bir daha yaşamamak için susma kararı aldım.
Tek sebep bu mu?
- Hep hiçbir şeyi takmayan biri gibi algılandım. Güler yüzlülüğüm bile yanlış algılandı. Ama içimi hiç kimse bilemez. Şimdi mutlu bir evliliğim ve bir çocuğum var. Ama mesleğimi de yapmak istiyorum. İşte bu sebeplerden artık daha seçiciyim.
Eşinizin işi bırakmanızı istediği doğru mu?
- Hayır bütün bu kararları aldıktan sonra Kaan’la (Tangöze) tanıştım. Oğlumuz Hakan doğduktan sonra da bakıcı tutmak istemedim. Çocuğuma kendim bakarak her anını yaşamaya çalıştım.

Haberin Devamı

SEÇKİN PİRİLER'DEN ÖZEL POZLAR (FOTO-GALERİ)

TANIŞTIĞIMIZDA HEYECANDAN DONUP KALDIM

Nasıl tanıştınız?   
- Her defasında söylediğim gibi ilk günden itibaren ciddi bir ilişkiye başladık.
Neden her defasında bunu söyleme ihtiyacı duyuyorsunuz?
- Çünkü sadece basın değil kendi çevremde de bazı kişiler biz evlenene kadar ilişkimizin ciddiyetine inanamadı. Kaan’ı tanımadan önce evliliğe çok sıcak bakmıyordum. O da benim gibiymiş. Ama bu fikrimiz tanıştıktan sonra değişti.
İlk görüşte aşk mıydı?
- Şarkılarını çok seviyordum. Bir gün ortak arkadaşlarımızla ‘Duman’ konserine gittik. Abartmıyorum onu sahnede ilk izlediğimde sanki etrafımızda kimse yokmuş, başbaşaymışız ve şarkılarını sadece bana söylüyormuş gibi hissettim. Tanışmak için kulise girdiğimizde heyecandan dondum kaldım. Demek o da etkilenmiş ki evlendik.
Popüler işler yapan bir kızdınız. O ise bir rocker… Nasıl anlaştınız?
- Model olduğumu zaten biliyordu. 2002’de bir pop albüm çıkarmış ama müziği bırakmıştım ve bunun da biliyordu. Müziğime hiçbir yorum yapmadı. Aslında zıt kutuplar gibi duruyoruz ama eksi ve artılarımızla birbirimizi tamamladık.
Hayranları bir dönem sizi ona yakıştıramadı… Buna bozuluyor muydunuz?
- İlişkiyi ilk duydukları zaman yakıştıran da yakıştıramayan da olmuştur. Tabii Kaan’ın hayranı çok, o zamanlar kıskananlar da olmuştur. Ama şimdi Kaan’ın hayranları konserde yanıma gelip fotoğraf çektiriyor. Yani her şey yolunda.

Haberin Devamı

ANNEMİN EVİNDEN GELİNLİKLE ÇIKTIM

Evlilik aşkı öldürüyor mu?
- Hayır, kesinlikle öyle bir şey yok. Çocuğumuz uyuduktan sonra altı yıl önce Kaan’la flört eden kıza dönüşüveriyorum.
Birbirinize taktığınız lakaplar var mı?
- Kaan bana “Dünya Güzeli” ve “Güzel Bebek” diyor. Ben ona ismiyle hitap ediyorum.
Evlilik hayatınızda neler değiştirdi?
- Annemlerle yaşıyordum. Annemin evinden gelinlikle çıktım. Evlendikten sonra değişen Kaan’la aynı evde yaşamak oldu.
Oğlunuz Hakan’ın doğumu çok zor geçmiş. Doğru mu?
- Normal doğum yapmak istedim ama sonradan çok korktum. Sanırım bu korku yüzünden normal doğumu başaramadım. Son dakikada çocuğumun kalp atışları zayıfladı. Sezaryenle almak zorunda kaldılar. Gerçekten çok zor anlardı.
Peki iki yıl once kendinizi anneliğe hazır hissediyor muydunuz?
- Hiçbir kadın bebeğini eline alana kadar kendini anneliğe hazır hissetmez. Mankenlik yaparken birden bambaşka bir dünyaya giriyorsun. Hayatımda hiç yeni doğan bir bebek tutmamış, altını bile değiştirmemiştim. Bütün ilkleri oğlumla yaşadım. İyi ki de yapmışım. Eminim bunları yaşamadan mankenliğe devam etseydim benim gibi hayata sahip birine özenirdim. İnsanın aşık olduğu birinden çocuk yapıp büyütmesi gerçekten büyük bir şans.
Evlendiğinizde sadece yumurta kırabiliyormuşsunuz. Şimdi yemek yapabiliyor musunuz?
- Bu haberi ben de okudum ve çok kızdım. Kesinlikle böyle bir şey yok. Evde bütün yemekleri ben yapıyorum ve mutfağı çok seviyorum. Eşim pilav seviyor, ben de pilav konusunda iddialıyım.

Haberin Devamı

Kaan’ın şarkılarından sesini tanıyor

Kaan nasıl bir baba?
- Çok ilgili. Hakan’a yemek yediriyor, onunla oyunlar oynuyor. Kaan’ın evde elinde sürekli gitarı var ve Hakan’a hep müzik yapıyor. Aslında titiz bir anne-babayız. Hakan 2 yaşında ve onu aile büyükleri dışında kimseye emanet edemiyoruz.
Hakan ismini babasına uyumlu olsun diye mi koydunuz?
- Kaan bir erkek çocuğumuz olacağını duyduğu gün, “Adı Hakan olacak” dedi. İkisinin isminin anlamları aynı ve telaffuzları da benziyor.
Evde ‘Duman’ şarkıları çaldığınızda ne yapıyor?
- Sesini hemen tanıyor “Baba” diye tezahürat yapmaya başlıyor. Klibine denk geldiğimizde sehpasını televizyonun önüne çekip şaşkınlıklar içinde izliyor.

Haberin Devamı

ROMANTİK DEĞİLİZ

Eşiniz röportajlarında hiç konuşmayan cool bir adam. Evde nasıl?
- Evde de az ve öz konuşur. Çok konuşan kişi benim.
Bu sorun yaratmıyor mu?
- Hayır, ikimiz birden çok konuşsak veya ikimiz birden sussak daha kötü olmaz mıydı? Gerçi “Eşe her şey anlatılmaz” derler ya tam tersi her şeyi mi Kaan’a susmadan anlatıyorum. O dinler ve sonra yorum yapar.
Romantik bir çift misiniz?
- Çok romantik değiliz.
Size bestelediği bir şarkı var mı?
- ‘Senden Daha Güzel’ şarkısını bana yazdı. Bu benim için torunlarıma kalacak gerçek bir miras. Bir de bana yeni İngilizce şarkılar besteledi.

Secret’ı yaşadım

Nasıl bir ailede yetiştiniz?
- Yugoslav göçmeniyiz. İstanbul’da doğdum. Babam müzisyen, keman ve viyolansel virtüözü. Annem ev kadını. Müzik dolu eğlenceli bir evde büyüdüm.
Peki modelliğe nasıl merak sardınız?
- Ortaokul yıllarında, Claudia Schiffer hayranıydım. Hayalim kendimi dergi kapaklarında görmekti ve sanırım ‘Secret’ felsefesini yaşadım. Yıllar içinde hayallerim gerçekleşti. Lise 2’de okurken televizyonda ‘Elite Model Look’ yarışması reklamlarını gördüm ve başvurdum.
O kadar küçük yaşta bu işe girmek istemenize aileniz tepki göstermedi mi?
- Annem okulu geri plana atarım diye karşı çıktı. Ama ben de ‘Okulu bırakırım’ diye tehdit ettim. 1240 kız arasından ikincil seçildim. Liseye giderken sabahları bir çocuk programı sunmaya başladım. Bunu defileler ve çekimler takip etti. Ardından sinema filmlerinde rol aldım. Bir yandan da Açıköğretim’den Halkla İlişkiler bölümünü bitirdim.

Haberin Devamı

AYAĞIMI KAYDIRMAK İSTEYENLER VARDI

Peki geçmişe dönüp baktığınızda pişmanlıklarınız var mı?
- Herkesin olgunlaşması için bazı hatalar yapması lazım. Ben de yaptığım her şeyin arkasındayım. Tabii bu süreçte kıskananlar da, ayağımı kaydırmak isteyenler de, yanlış akıl verenler de oldu
Peki size yapılan ‘Aptal Sarışın’ benzetmesi nereden çıktı?
- Hayır, ben Türkiye’nin lolitası olarak tanındım. Bu dediğin oynadığım filmlerdeki karakterlerdi. Yurtdışında herkes bir sürü rol canlandırıyor ama Türkiye’de işte rol üstünüze yapışıyor. Ayrıca Avrupa ve İskandinav ülkelerinde birçok kişi sarışın ve akıllı. Saçlarını boyatınca zekan mı gelişiyor?
Doğuştan sarışın mısınız?
- Aslında kumralım ama herkes beni doğal sarışın zannediyor. Eşim bile kaç yıldır saçımın dibini görmemiştir.

50 YAŞIMA KADAR PODYUMA ÇIKMAK İSTERİM

Şimdi neler yapıyorsunuz?
- Ayla Algan’dan ve Plato film okullarından eğitim aldım. Bundan sonra oyunculuğumla anılmak istiyorum. Kariyerimi çizmeye yardımcı drama roller hayalim. Üç sinema filmi görüşmem var. Dizi ve modellik teklifleri de aldım.
Peki bir yapımcı sizi neden filminde oynatmalı? Oyunculuğunuz için mi, güzelliğiniz için mi, magazinsel yönünüz için mi?
- Magazinsel yönümle gündeme gelmek, bir yerde dolaşırken fotoğrafım çekilecek korkusuyla makyajlı dolaşmak istemiyorum. Ama güzellik ve oyunculuk bir paket halinde bütün. Tabii bir filmde çok çirkin bir kadını da canlandırabilirim.
Modellik devam edecek mi?
- Podyumu çok sevdim. Benim için terapi gibi ve 50 yaşımda da podyuma çıkmak isterim. İyi işlerde yer almayı istiyorum ve teklifler var.
Peki modellik ve oyunculukta kurallarınız var mı?
- Mankenlik yaparken de hiç cüretkâr olmadım. Bundan sonra da aile yapıma uygun işlerde olmak istiyorum. Çünkü ömrümün sonuna kadar birlikte olmak istediğim biri var. Ve onu kaybetmek istemem. Son nefesime kadar Kaan yanımda olsun istiyorum.

Evde bütün gün şarkı söylüyorum

* 2002’de bir pop albümü çıkardım. Hâlâ evde bütün gün şarkı söylüyorum. Ama bir daha albüm çıkarmam. Müzik camiasını sevmedim. Tarzımı popa çevirdiler. Bundan sonra sadece oyunculukla birlikte müzikallerde şarkı söyleyebilirim.
* İkinci çocuğumuzu oyunculuk mesleğinde biraz daha yol alıp ilerledikten sonra istiyorum. Hakan kardeşsiz büyümeyecek.
* En büyük hayalim Woody Allen ve Tim Burton filmlerinde oynamak.Türk yönetmenlerden Fatih Akın’ın hayranıyım.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!