'Global Üniversiteli Girişimci Yarışması' kazananları belli oldu

Güncelleme Tarihi:

Global Üniversiteli Girişimci Yarışması kazananları belli oldu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2012 17:11

Bu yıl ikincisi düzenlenen 'Global Üniversiteli Girişimci Yarışması' Türkiye elemelerine 180 genç girişimci başvurdu. Batuhan Yılmaz ‘Biyokimya Oto Analizörü’ isimli projesiyle birinci oldu.

Haberin Devamı

Yılmaz, 15-16 Kasım’da 150 bin dolarlık büyük ödülün sahibinin belli olacağı New York’taki büyük finalde 44 ülkeden seçilen birincilere karşı yarışacak.

Vodafone Türkiye ana sponsorluğu, Akbank’ın katkıları, Hürriyet ve Bizz Consulting işbirliğinde düzenlenen yarışmada ayrıca Eralp Erat, ‘Vodafone Özel Mobil Internet’, Anıl Yılmaz İnovasyon, Şüheda Aydın Sosyal Etki ve Buğra Pekuslu, Geleceği Gören Girişimci kategorilerinin birincisi oldular.
Girişimcilik ekonomik büyümeye katkı yapıyor.

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray yaptığı konuşmada, yarışmanın vurgulamak istediği en önemli konunun gençler arasındaki girişimciliğin artırılması olduğunu belirterek, “Girişimcilik ve inovasyon alanında %1’lik bir büyüme ülkenin ekonomik büyümesine % 0,8’lik bir büyüme olarak yansıyor. Bu yüzdenden de ülkemizin gelecek dönemindeki sürdürülebilir büyümesine yönelik planlarında mutlaka girişimciliğin daha fazla desteklenmesi gerekmektedir” dedi. Timuray, telekomünikasyon sektöründeki sesten dataya olan dönüşüm girişimcilik için çok önemli fırsatların da önünü açıyor.

Haberin Devamı

Neden yeni Steve Jobs’lar çıkmasın?
Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, dünya ekonomisinin büyümeyi kalıcı kılacak, iş ve gelir yaratacak, istikrarı getirecek fikirlere, girişimlere her zamankinden çok daha fazla ihtiyacı bulunduğunu söyledi. Binbaşgil, “Bugün gelişmiş ülkelerin ekonomilerini öne çıkaran, piyasa değeri itibarıyla global sıralamalarda en üstte yer alan pek çok şirketin başarı hikayesinin ardında genç girişimciler ve hayalleri bulunuyor. 72 milyonluk, dinamik ve genç nüfusumuz yarının uluslararası işletmelerini kuracak daha fazla genç girişimciyi yetiştirme potansiyeline sahip. Nüfusunun yarısı 29 yaşın altında gençlerden oluşan ülkemizden de neden yeni Steve Jobs’lar çıkmasın?” diye konuştu.

Pegasus ve TOBB Girişimci Kurulu Başkanı Ali Sabancı ise girişimciler arasındaki kadın sayısının azlığına dikkat çekti. Yarışmaya katılan 180 genç girişimci arasında sadece üç kadın olduğunu vurgulayan Sabancı, gelecek yıllarda daha çok kadın girişimcinin katılması için neler yapılabileceğini düşüneceklerini söyledi.   

Haberin Devamı

1998 yılında kurulan Global Student Entrepreneur Awards (GSEA) tarafından, gelecek kuşak girişimcileri desteklemek amacıyla düzenlenen Global Üniversiteli Girişimci Yarışması, her yıl değer yaratan girişim ve fikirleri ile dünyanın dört bir yanından gelen üniversite öğrencilerini ağırlıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!