“Şampiyonu doktor” gençlere örnek oluyor

Güncelleme Tarihi:

“Şampiyonu doktor” gençlere örnek oluyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2012 12:08

Lise yıllarında başladığı judo sporuna devam ederek Ankara'da düzenlenen Veteranlar ve Kata Türkiye Şampiyonası'nda birinci olan Kütahya Halk Sağlığı Müdürü Dr. Hakkı Altaş (46), sporun her yaşta yapılabileceğini göstererek gençlere örnek oluyor.

Dr. Altaş, Türkiye Judo Federasyonu tarafından Ankara'daki Atatürk Spor Salonu'nda 35 yaş ve üzerindeki sporculara yönelik 2-4 Kasım'da organize edilen Veteranlar ve Kata Türkiye Şampiyonası'nda, 100 kilogram
sıkletinde Türkiye şampiyonu olduğunu söyledi.

Lise çağlarında başladığı judoya aktif sporcu olarak devam ettiğini belirten Dr. Altaş, 46 yaşında kazandığı Türkiye şampiyonluğunun, çocuklarına bırakabileceği en önemli mirası olduğunu bildirdi.

Dr. Altaş, antrenmanlarını Kütahya'da sürdürdüğünü dile getirerek, şöyle devam etti:
“Gençlik çağlarında başladığım judoya halen devam ediyorum. Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi'ndeki öğrenimim sırasında zorlansam da bu spordan hiçbir zaman vazgeçmedim. Judo; her yaşta, makam, mevki, sosyal konum gözetmeksizin herkesin rahatlıkla yapabileceği bir spor. Zaten Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak halkımızın sürekli sporun içinde olmasını arzu ediyoruz. Hareketli yaşam konusunda onları teşvik ediyoruz. Bu konuda halkımıza örnek olduğum için mutluyum.”

“Sakatlanma oranı oldukça düşük bir spor dalı”

Elde ettiği Türkiye şampiyonluğunun, özellikle judoyla ilgilenen gençlerin dikkatini çektiğini belirten Dr. Altaş, onların, bir doktor olarak bu sporu yapabilmesine ilişkin sorularını yanıtladığını anlattı.

Dr. Altaş, judoya devam etmesini, gençlerle antrenman yapması, onlara örnek olması ve spora devam etmeleri konusunda onları teşvik etmesi bakımından önemli olduğuna işaret ederek, şöyle konuştu:
“Gençleri spora kazandırmayı ve onların sporla iç içe olmasını sağlamayı misyonlarımızdan biri olarak kabul ediyoruz. Bu spora üniversite yıllarımda da devam ettim. Tıp Fakültesi öğrencisi olarak zorlansam da asıl önemli olan zaman planlamasını iyi yapmak, doğru şekilde yapmaktır. Zaman iyi planlandığında her türlü etkinliğe fırsat bulunabilir. Bir tıp doktoru olarak judonun naif bir spor olduğuna inanıyorum. Sakatlanma oranı oldukça düşük bir spor dalı. Herkes bu sporu yapabilir. Herkesin fizyolojisi, anatomisi içinde günlük hayatta sporla iç içe olması, ileride karşılaşabileceği birçok rahatsızlıkların da önüne geçmiş olur.”

Toplumun her kesiminden insanları makam, mevki ayırt etmeden hareketli yaşam konusunda teşvik etmeye çalıştıklarını bildiren Dr. Altaş, özellikle gençlere judo sporunu yapmalarını önerdiğini sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!