Babam ve oğlum

YÜREĞİNİZİN ne kadar saf olduğunu biliyorum..

Haberin Devamı

Fenerbahçe’yi safça, çocukca sevdiğinizin de farkındayım.. Bu sevginin, bu bağlılığın size babanızdan, amcanızdan, dayınızdan bir miras kaldığının da farkındayım.. Belki sert bakışlı, gururlu bir erkek olarak tanınırken, yaşamdaki bir çok zorluğa göğüs germişken Fenerbahçe oldu gözlerinizden yaş akıtan.. Öyle bağlısınız ki o renklere, siz de miras bırakacak en güzel şeylerden biri olarak görüyorsunuz bu sevgiyi.. Oğlunuza, kızınıza, yeğeninize..
Fenerbahçe zor bir camiadır.. Tıpkı geceleri her saat başı annesini kaldıran, kendisini göğsüne almasını isteyen bir minik yavruya benzer..
Size verdiği sıkıntılar, acılar o kadar tatlıdır ki aslında yaşamın olmazsa olmazıdır.. Bir maç kaybettiği zaman üzülürsünüz.. Bir şampiyonluk kaçtığı zaman moraliniz bozulur.. Bir yıldızınız gidince ikiye bölünür yüreğiniz.. Rakiplerinizin yaptığını yapmamış olsanız da halen Avrupa sizin için en önemli hedeftir.. Fenerbahçeli olmanın anlamını yüreğinizdeki hedefin büyüklüğünden anlarsınız.. Belki Siirt’te bir kahvede, belki Etiler’de bir restoranda..
AEL maçını yazmak zordu benim için.. Taraftarın uzun bir aradan sonra tekrar takımıyla buluşması açısından önemli bir geceydi.. Birbirine düşman edilmiş iki toplumun maçıydı aslında.. Çok güzel geçti.. Fenerbahçe taraftarının ikinci yarı yaptığı şova katıldılar bir ara Rumlar.. Sahada kapasiteleri oranında mücadele ettiler..

Haberin Devamı

Sevgi karşılıksızdır

Fenerbahçe Sow, Kuyt, Meireles, Gökhan, Mehmet Topal gibi çok önemli oyuncularının ağırlığını koymasıyla rahat kazandı.. Ciddiyet, şans ve yardımlaşma biraz daha üst düzeyde olsa fark 5 olabilirdi.. Bu maç bitti, şimdi Fransa’da grubun en çetin karşılaşması bekliyor takımı..
Babam yapmıştı beni Fenerbahçeli.. Oğlum daha çok inik.. Onunla 15 Mayıs’taki finale gitmeyi çok isterim.. Bir miras bırakabilmek için.. Bir maç bileti.. Üzerinde UEFA finali yazılı olan.. Bu mesajım takıma.. Kocaman’a.. Yıldırım’a.. Sevgi karşılıksızdır.. Ama büyüğü vardır, küçüğü vardır.. Var mısınız bu kulübe duyulan sevgiyi büyütmeye.. Yüzbinlerce daha minik kalp eklemeye.. Varsanız tahtaya “Hedef Amsterdam” yazın.. Ve asla vazgeçmeyin..

Yazarın Tüm Yazıları