Kredi kartı şebekesi lüks tatilde

Güncelleme Tarihi:

Kredi kartı şebekesi lüks tatilde
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2012 00:00

Kredi kartı dolandırcılığı şüphelilerinin parayı lüks tatillere yatırdığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Ankara’nın da aralarında bulunduğu altı ilde düzenlenen operasyonda, Fransız vatandaşların kredi kartı bilgilerini ele geçirerek oluşturdukları sahte kredi kartlarıyla havayolu şirketleri, oteller ve internet sitelerinden yaklaşık 1 milyon liralık alışveriş yaptıkları iddia edilen 18 kişi gözaltına alındı.

18 KİŞİ GÖZALTINDA

Fransa uyruklu bir kişinin kredi kartı bilgileriyle bir havayolu şirketinden bilet alındığı yönündeki şikayeti üzerine altı ay önce başlatılan takip sonucunda, Ankara, İzmir, Antalya, Bursa, Diyarbakır ve İstanbul’da operasyon düzenlendi. Operasyonda 9’u İstanbul, 5’i Diyarbakır, birer kişi de İzmir, Ankara, Bursa ve Antalya’da olmak üzere, 3’ü kadın 18 kişi gözaltına alındı.

FASLI HACKER İLE İŞBİRLİĞİ

Şüphelilerin, Faslı bilgisayar korsanlarından (hacker) elde ettiği Fransızlara ait kredi kartı bilgilerini kullanarak oluşturdukları sahte kredi kartlarıyla haksız kazanç sağladığı iddia edildi. Liderliğini O.B’nin (28) yaptığı ileri sürülen örgütün, bazı havayolu şirketlerinin adlarıyla oluşturdukları sahte kredi kartlarıyla çağrı merkezi üzerinden 2012 Nisan ayından bu yana bin 146 kişi adına yaklaşık 600 bin liralık uçak bileti satın aldıkları ve karşılığı olmayan bu kartlarla satın alınan biletler yüzünden şirketlerin yüksek miktarda zarara uğradıkları belirtildi.

Haberin Devamı

BEŞ YILDIZI OTELDE HARCAMIŞLAR

Şüphelilerin ayrıca internet sitelerinden 170 bin liralık alışveriş yaptığı ve 5 yıldızlı otellerde 200 bin liralık harcama yaparak konakladıklarının tespit edildiği bildirildi. Fransız vatandaşlara ait kredi kartlarıyla alınan uçak biletlerinin, üçüncü şahıslar adına düzenlenmesi sağlanarak daha düşük bedellerle satış şeklinde değerlendirildiği ve bu yolla bilet satın almış 178 kişinin kimliğinin tespit edildiği belirtildi. Suç örgütü üyelerinin, ayrıca bu yolla satın aldıkları biletlerle dünya genelinde çeşitli turizm merkezlerine seyahat ettiklerinin belirlendi.

HAVAYOLU ŞİRKETİ SATIŞI DURDURDU

Pek çok havayolu şirketi, çağrı merkezleri aracılığıyla kredi kartı bilgileri kullanılarak yapılan satışlarda çok sayıda dolandırıcılık olayı yaşaması üzerine, yaz aylarında, bazı hatlarda çağrı merkezleri üzerinden kredi kartıyla bilet satışını durdurmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!