Şaşmaz'da Trafik TIR'lattı

Güncelleme Tarihi:

Şaşmazda Trafik TIRlattı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2012 00:00

Şaşmaz’da faaliyet gösteren nakliyecilerin kullandıkları kamyon ve TIR garajlarının kapanmasıyla, sanayi sitesinde trafik sorunu başladı.

Haberin Devamı

Nakliyecilerin 14 yıldır kullandıkları 12 garajdan 11’i, yeşil alan üzerine kurulduğu ve ruhsatsız olduğu gerekçeleriyle kapatıldı. Garajların kapatılması üzerine TIR ve kamyon sürücüleri araçlarını cadde ve sokaklara park etmeye başladı. Cadde boyunca, yolun iki tarafına da park edilen araçlar, Şaşmaz Oto Sanayi Sitesi esnafını, nakliyecilerle karşı karşıya getirdi. Uzun araçlar nedeniyle sanayi içindeki ulaşımda büyük sorunlar yaşadıklarını ifade eden ota sanayi esnafı, dükkanlarının önlerinin kapandığını ve park sorununa kısa sürede çözüm bulunması gerektiğini dile getirdi.

OLAY YAŞANMASI KAÇINILMAZ

Şaşmaz Oto Sanayi Sitesi esnafı, durumu polise bildirdi. Bir esnaf ise şu iddialarda bulundu:
“Ceza yazmaktan fazlasını yapamayız diyorlar. Etimesgut Karakolu’nu aradık, İlçe Emniyet Müdürlüğü’nü aramamızı söylediler. Şikayetçi olduğumuz için, TIR sürücüleri bizi tehdit etti. Olay çıkmasından korktuğumuz için, TIR sürücülerine de bir şey diyemiyoruz. Yetkililer gerekeni yapmazsa büyük bir olayın yaşanması kaçınılmaz gibi görünüyor.”

Haberin Devamı

KAZAYA DAVETİYE

TIR ve kamyonların gelişigüzel park edilmesi nedeniyle, kavşaklardaki trafik ışıkları da görünmez hale geldi. Kazaya davetiye çıkaran görüntü, Ankara Hürriyet muhabirinin objektifine böyle yansıdı.

BİLGİ VERMEDEN KAPATILDI

Ankara Nakliyeciler Derneği Başkanı Şeref Erdem de şunları söyledi: “TIR ve kamyonları park ettiğimiz 14 tane garajımız vardı. İmar çalışmalarına başlayan Büyükşehir Belediyesi, geçici olarak nakliyecileri Meclis kararıyla bir başka yere alacaktı. O esnada Zabıta Müdürlüğü, hiçbir bilgi vermeden, garajları bir anda kapattı. Büyükşehir Belediyesi de TIR’lar için yeni yer ayarlamadı. TIR sürücüleri ise mecburen araçları caddeye, sokaklara park etmeye başladı. Hem esnaf hem de TIR sürücüleri zor durumda. Acil çözüm yolu bulunmalı.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!