Dünden bugüne Ankara kadını Ulucanlar’da

Güncelleme Tarihi:

Dünden bugüne Ankara kadını Ulucanlar’da
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2012 00:00

Kadın ve Gençlik Platformu Derneği ile Ankara Kalesi Derneği tarafından yürütülen projenin sonunda hizmete giren “Dünden Bugüne Ankara Kadınları Sanat ve Kültür Merkezi” Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın katılımıyla açıldı.

Haberin Devamı

Ankara Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen Dünden Bugüne Ankara Kadınları Sanat ve Kültür Merkezi, açılış töreninin ardından hizmete girdi. Kadın ve Gençlik Platformu Derneği ile Ankara Kalesi Derneği tarafından yürütülen projenin sonunda hizmete giren merkezin açılışını Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay yaptı. Günay, yaptığı konuşmada, Ankara çevresinde yapılan kazılar hakkında bilgiler vererek, Ankara’nın eski uygarlıklarının gün yüzüne çok hızla çıkmaya başladığını söyledi. Ankara’yı biraz daha turizme alıştırmak konusunda bugünlerde özel katkılar yapıldığını belirten Günay, Ankaralı sanatseverlerin bunu kaçırmaması dilediklerini ifade etti.
Açılışa Bakan Günay’ın yanı sıra Eski TBMM Başkanı ve Ak Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, CHP Ankara Milletvekili Sinan Aygün, Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Ankara Kalesi Derneği Başkanı Şevket Bülent Yahnici, Kadın ve Gençlik Platformu Derneği Başkanı Rüveyda Akbay’ın yanı sıra çok sayıda seçkin davetli katıldı.

Haberin Devamı

DOKUZ MEDENİYET

Sanat ve kültür merkezinde, Ankara’da yaşamış çeşitli uygarlıkların kadınlarına ait yaşam biçimleri, kullandıkları bireysel eşyalar, takılar, giysiler sergileniyor. Projede Hattiler, Hititler, Frikler, Lidyalılar, Urartular, Persler, Liyonlar, Osmanlı Devleti ve Türkiye Cumhuriyeti kadınları ele alınıyor.
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!