Çirkinlik abidesi

Ben Eskişehir Yolu Gordion AVM karşısı Prestij konutlarında yaşayan bir vatandaşım.

Haberin Devamı

Sayın Bakan da, bu manzarı hiç görmedi mi?

7 Eylül tarihinde büyük bir boru taşıyan TIR sitemizin önündeki üst geçide çarptı ve üst geçitten TIR kalkana kadar Eskişehir Yolu kapandı. Gazete ve TV’lerde haber olarak yer aldı. Yolu açınca köprü darbe yemiş bir halde kullanılmaya devam edildi ancak bir hafta sonra tekrar bir TIR köprüye çarptı ve köprü hem üst geçit olarak hem de çift yönlü trafik olarak kullanılamaz hale geldi. Nihayetinde köprüyü söktüler ve yolun kenarına koydular. (Eskişehir Yolunda Gordion AVM’yi geçince sol tarafta çirkinlik abidesi olarak kaldırımda duran köprüyü ve kırılmış eski köprüyü -üst gecidi- görebilirsiniz.)
Buraya kadar her şey ihmal değil mi?
Ancak en kötüsü o sitede tam 410 daire var ve her gün yaklaşık 100 kişi ben de dahil karşıya geçerek (arabaların arasından) servisine, otobüse ya da dolmuşa biniyor. Allah korusun şu ana kadar bir kaza olmadı.
Bu sitede çoğunlukta Yargıtay üyeleri oturmaktadır. Yargıtay servisine binen insanlarda her gün ölümü göze alarak karşıya geçiyor.
Site sakinleri konuyu sitemizde yaşayan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’a açtıklarını ancak onun da her gün altından makam arabasıyla geçtiği üst geçidin yapılmadığını, insanların karşıdan karşıya araçların arasından ölüme meydan okuyarak geçtiğini gördüğünü iletmişlerdir.
Köprü onarımının ihaleye çıktığı ve en kısa sürede yapılacağı iletilmiş! Sanırım belediye başkanımız buralardan geçmiyor. Geçmiş olsa bu çirkinliğe ve tehlikeye göz yummaz.
Sabahları 08.00’de buraya gelip bizlerin nasıl ölüme meydan okuyarak ‘prestijli’ siteden karşıdan karşıya geçişimizi görebilirsiniz.
Gökhan ÖZKUT

Haberin Devamı

Radyoloji’nin açıklaması

Türk Radyoloji Derneği Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Tuncay Turgut,
‘Ankara Onkoloji’de radyoloji skandalı’ (29.10.2012) başlıklı yazı üzerine şu açıklamayı yaptı.
“Yazıda konu edilen olayın niteliği, sizin de haberin içeriğinde belirttiğiniz gibi tamamen radyasyon onkolojisi (Radyoterapi) alanını ilgilendirmekte olup söz konusu olayın da ilgili bölümün olanaklarıyla ilişkili olduğu anlaşılmaktadır. Radyasyon onkolojisinden farklı bir disiplin olan Radyoloji, esas olarak X-ışınları ve farklı görüntüleme yöntemlerinin tıpta hastalıkların ağırlıklı olarak tanısına yönelik kullanılmasını içermektedir.
Konuyla ilgili olarak kamuoyunun doğru bilgilendirilmesinin sağlanmasına yönelik gerekli düzeltmenin yapılması konusunda hassasiyet göstermeniz ricasıyla çalışmalarınızda başarılar dilerim.”

Haberin Devamı

El feneriyle dolaşıyoruz

Mamak Akdere Mutlu mahallesi 723 ve 723/3 Sokaklarda bulunan lambalar yenilendi; ancak kimi yanıyor, kimi yanmıyor.
Haftalardır iletilen şikayetlere, ihbarlara rağmen çözüm üretilmiyor.
Sokağın başı aydınlık, sokağın sonu zifiri karanlık.
Nereye bastığınızı göremiyorsunuz.
Sebebi ise sokak kentsel dönüşüm içinde olduğu için yıkıntı evler çukurlar inşaat malzemesiyle çevriliyken, bizim nasıl yürüdüğümüzü düşünün.
Artık “ekipleri gönderiyoruz” söyleminden bıktık.
Eylül FİDAN

Yazarın Tüm Yazıları