Savunmanın nabzı Başkent’te atacak

Güncelleme Tarihi:

Savunmanın nabzı Başkent’te atacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2012 00:00

Dünya savunma ve havacılık sanayinin dev isimleri Başkent’te buluşacak. Şirketler, ye iş fırsatları üzerinde fikir alışverişinde bulunacak.

Haberin Devamı

OSTİM Savunma ve Havacılık Kümelenmesi (OSSA), Fransız firma BCI’ın desteğiyle, “Savunma ve Havacılıkta Endüstriyel İş Birliği Günleri” kapsamında dünya savunma ve havacılık sanayinin dev isimlerini Başkent’te ağırlayacak.
6-8 Mart günleri arasında ATO Congresium Merkezi’nde düzenlenecek olan organizasyon hakkında Savunma Sanayi Müsteşarı Murad Bayar, OSTİM Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın ve OSSA Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Ertuğ bilgilendirme yaptı.

İŞ FIRSATLARI GELİŞTİRİLECEK

Türk şirketleri ile yabancı savunma ve havacılık şirketlerini bir araya getirerek, tanışıklığı artırmaya ve iş fırsatlarını geliştirmeye çalışacaklarını belirten Savunma Sanayi Müsteşarı Murad Bayar, etkinliğe 50’nin üzerinde yabancı, 100’ün üzerinde Türk şirketinin katılacağını söyledi. Bayar, şirketler arasında eşleştirme yaparak iş fırsatlarını değerlendireceklerini vurguladı.

Haberin Devamı

UÇAK PARÇALARI İMAL EDİLİYOR

Organizasyonun önemine değinen Bayar, Türk şirketlerin uluslararası pazarda da entegre olmalarını ve rekabet edebilmelerini istediklerini kaydetti. Yan sanayine hizmet eden firmaların büyük fırsatları olduğunun altını çizen Bayar, “OSTİM’deki şirketlerimiz ilk yeteneklerini Türkiye’deki projelerle kazandılar ama bu şirketler artık yurt dışına doğrudan da iş yapıyor. Boing ile Airbus’a Ankara’dan uçak parçaları imal ediliyor. Yaptığımız işler tamamen uluslararası düzeyde işlerdir” dedi.

SEKTÖRDE FAAL 93 KOBİ VAR

Yan sanayinin önemine değinen Bayar şöyle konuştu:
“Biz Türkiye’deki sivil sanayinin gücünden, imkanlarından, yeteneklerinden, dinamizminden savunma sanayi adına yararlanma imkanı buluyoruz. Bunun sonuçlarını da kısa bir sürede aldığımızı düşünüyorum. Sadece Ankara ve OSTİM bünyesinde 93 KOBİ’miz savunma ve havacılık sektöründe bugün faaliyet gösteriyor. Bu KOBİ’lerimiz de sürekli yeteneklerini ve iş hacimlerini geliştirerek çalışmalarını sürdürüyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!