TOKİ’den Ankara’da vadeli arsa satışı

Güncelleme Tarihi:

TOKİ’den Ankara’da vadeli arsa satışı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2012 00:00

Envanterindeki arsaları yüzde 15 peşin 60 ay vadeli ve yüzde 25 peşin 36 ay vadeli satan Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, (TOKİ) ilk kez yüzde 10 peşin 120 ay vadeyle arsa satışına çıkıyor.

Haberin Devamı

İdare, açık artırma yöntemiyle Ankara’nın cazibe merkezleri Çukurambar, Gölbaşı, Dikmen ve Etlik gibibölgelerdeki çok sayıda arsayı satışa sundu. TOKİ, arsa satışında peşinatı düşürdü, vadeyi artırdı.
Açık artırmayla 15 Kasım’da satışa sunulacak arsalar, ödeme şekline göre üç kategoriye ayrılıyor. Daha önce yaptığı açık artırmalarda iki ödeme alternatifiyle satışa çıkan TOKİ, ödeme seçeneklerine üçüncüsünü ekledi. Envanterindeki arsaları yüzde 15 peşin 60 ay vadeli ve yüzde 25 peşin 36 ay vadeli satan TOKİ, üçüncü ödeme alternatifine göre alıcılara yüzde 10 peşin 120 ay vadeyle arsa satışı yapacak.

ÇUKURAMBAR’DA İKİ ARSA

Ankara’nın gözde semti Çukurambar’daki iki arsa da satışa sunulacak yerler arasında bulunuyor. Çukurambar’daki arsalardan biri, 3 bin 320 metrekare büyüklüğünde ve 9 milyon 960 bin lira muhammen bedele sahip bir “kentsel servis alanı”. Diğeri ise 2 bin 463 metrekarelik, 6 milyon 157 bin 500 lira muhammen bedeli olan bir “özel sosyokültürel tesis alanı.” Satın alınan arsalar, ancak taşınmazın satış şartnamesinde tanımlanan türüne göre değerlendirilebilecek. Kentsel servis alanlarında, resmi kurumlar ve bağlı kuruluşları, turistik tesisler, özel sağlık tesisleri, ticaret merkezleri, basın yayın tesisleri, kültür eğlence ve dinlenme tesisleri, özel yurt alanları ve özel spor tesisleri yer alabiliyor. Özel sosyokültürel tesis alanlarında ise ancak sosyokültürel içerikli yapılar bulunabiliyor. Satış için açık artırma, 15 Kasım saat 14.00’te yapılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!