Veteran judocular yıllara meydan okuyor

Güncelleme Tarihi:

Veteran judocular yıllara meydan okuyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2012 12:06

Amerika Birleşik Devletleri'nin Miami şehrinde 8-11 Kasım tarihleri arasında yapılacak Dünya Veteranlar Judo Şampiyonası'na katılacak sporcular, Türkiye'ye madalyayla dönmek istiyor.

Veteranlar Judo Milli Takımı'nda yer alan 50 yaşındaki Sefer Katipoğlu, 35 yıldan bu yana judo sporuyla ilgilendiğini belirterek, “İki çoğum var, onlar da judo sporuyla ilgileniyor. Ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğimizi düşünüyorum. Şampiyonada 100 kiloda ülkemi temsil edeceğim” dedi.

56 yaşında olan milli sporcu Osman Kurt da, 45 yıldan bu yana judoyla iç içe yaşadığına işaret ederek müsabakalarda 81 kiloda yarışacağını ifade etti.

İlk defe ABD'ye gideceği için heyecanlı olduğuna değinen Kurt, “Teknik ve taktik konusunda her hangi bir sıkıntım yok. Ülkeme altın madalyayla dönmek için tüm gayretimi göstereceğim. Elde edeceğimiz başarılarla gençlere örnek olmak istiyorum. Bu yaşlarda minderlere çıkıp ter akıtabiliyorsak ne mutlu bize. Gençlerimiz bizleri örnek alsınlar” diye konuştu.

-“Sponsor bulmak büyük sorun”-

Judo Milli Takımı'nda başarılarla dolu bir geçmişe sahip Mustafa Balcı ise, Türkiye'yi kiloda 81 kiloda temsil edecek. 60 yaşındaki Balcı, emekli olduğunu ve masraflarını karşılamakta güçlük çektiğini dile getirdi.

Balcı, “Sponsor bulmak bizim için büyük sorun” ifadesini kullandı.

1966 yılından bu yana judo için ter akıttığını, Türkiye şampiyonluklarının yanı sıra veteranlarda da 2005 yılından beri Türkiye'yi uluslararası şampiyonalarda temsil etiğini belirten Balcı, şunları kaydetti: “Avrupa şampiyonluğum, 2'inciliğim var. Dünya şampiyonalarında ise 2'incilik ve 3'üncülüğüm var. İlgililer bütçeleri doğrultusunda bizlere katkısı oluyor ancak bu yeterli olmuyor. Masrafların büyük çoğunluğunu cebimizden karşılıyoruz. Derece alıp geliyoruz ama karşılığını alamıyoruz. Bunlar dikkate alınmalı. Bir çok arkadaşım sakatlanırsan sana kim bakacak diyor ve bu tür yarışlara katılmamamı istiyor. İyi mi yapıyorum, kötü mü yapıyorum bilmiyorum. Şampiyonada finale çıkacağıma eminim ancak ekonomik yönden kafam rahat değil.”

-“Eşim sitem ediyor-“

Bir diğer milli sporcu Ahmet Özdemir ise 57 yaşında ve Türkiye'yi 66 kiloda temsil edecek. 1971 yılından bu yana judo sporu yaptığını belirten Özdemir, eşinin bir yerini kırıp, sakat kalacağından korktuğunu ve kendisine sitem ettiğini söyledi. Buna rağmen judodan kopamadığını vurgulayan Özdemir, yaklaşık 1 yıldan bu yana her gün 2 saat çalışarak bu şampiyonaya hazırlandığını anlattı.

Özdemir, antrenmanlarda partner bulmakta zorlandığına dikkati çekerek, “Amacımız Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek ve madalya ile dönmek” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!