Parakod ile cep telefonu kredi kartı oluyor

Güncelleme Tarihi:

Parakod ile cep telefonu kredi kartı oluyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2012 00:00

İş Bankası, sadece cep telefonu ile kredi kartına gerek kalmaksızın ödeme imkanı sağlayan yeni bir ödeme sistemi teknolojisi geliştirdi.

Haberin Devamı

Bankanın ‘Parakod’ adını verdiği yeni sistem ile, hem internet üzerinden hiçbir kart bilgisi girmeden hem de, mağazalardan kredi kartı kullanmadan alışveriş yapmak mümkün olacak. İş Bankası ‘cep telefonu kameralarından okutulabilen barkod’ anlamına gelen QR kod (quick response kod-) teknolojisi için bir yıl önce patent başvurusunda bulunmuştu.

İNTERNET VE KAMERA

Yeni sistemin tanıtım toplantısında konuşan İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Yalçın Sezen, müşterilerin Parakod sistemini kullanabilmesi için Android ya da IOS işletim sistemine sahip olması gerektiğini belirterek, “Telefona ekstra bir aparat takılmasına veya sim kartın değişmesine gerek yok” dedi. Cep telefonunda internet bağlantısının ve kamera olmasının yeterli olduğunu söyleyen Sezen, yeni sistemin müşterilere kredi kartı taşımadan alışveriş imkanı verdiğini ifade etti.

Haberin Devamı

PARA KARTLAR DA DAHİL

Sistemi hızla yaygınlaştırmayı amaçladıklarını kaydeden Sezen şöyle konuştu: “Müşterilerin katalog, gazete, afiş gibi mecralar üzerinden satın alma yapabilmelerini sağlayacağız. Şu anda ilk uygulama kredi kartlarında, ikinci faz olarak banka kartlarını da devreye alacağız. Bu sistem anlaşmalı olduğumuz iş yerleri ile geçerli. Başlangıçta IOS ve Android işletim sistemi var. Ama hedefimiz Parakod uygulamasını tüm işletim sistemlerine uygun hale getirmek.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!