29 Ekim yürüyüşüne soruşturma

Güncelleme Tarihi:

29 Ekim yürüyüşüne soruşturma
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2012 12:01

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ankara'da dün düzenlenen 29 Ekim yürüyüşü ile ilgili soruşturma başlattı.Bu arada polisin müdahale ettiği olaylarda 43'ü vatandaş 9'u polis olmak üzere 52 kişi yaralandı. Polis, yürüyüşe katılanlara biber gazının yanı sıra 2 ton su sıktı.

Haberin Devamı

Ankara Valiliği'nin 'izinsiz gösteridir müdahale ederiz' diye izin vermediği 'Seferberlik Yürüyüşü'ne katılanlara yapılan müdahalenin bilançosu ortaya çıktı. Yürüyüşte 5 bin polis görev alırken, 2 polis helikopteri de havadan güvenlik desteği verdi. Ankara'da çoğu sokak olmak üzere çok sayıda yol ise ulaşıma kapatıldı. Yürüyüşte 3'ü alanda olmak üzere 5 adet Toplumsal Olaylara Müdahale Araçları (TOMA) kullanıldı.

VATANDAŞA 2 TON SU

Bu arada polis yürümek isteyen gruba önce gaz ardından da TOMA'lardan tazyikli su sıktı. Polisin yürüyüşe katılanlara biber gazının yanı sıra 2 ton su sıktığı ortaya çıktı. Öte yandan yaşanan olaylarda da 43'ü vatandaş 9'u polis olmak üzere 52 kişinin yaralandığı belirtildi.


POLİSE GÖRE 100 BİN KİŞİ KATILDI

Haberin Devamı

Bu arada dünkü yürüyüşe polis kayıtlarına göre 100 bine yakın kişinin katıldığı belirtildi. Yürüyüşe katılanlar ise Ulus’tan Anıtkabir’e kadar bir insan seli oluştuğunu ve mesafe göz önüne alındığında 250 binin üstünden kişinin yürüyüşe katıldığını vurguladı.


SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ise Cumhuriyet yürüyüşü sırasında çıkan olaylara ilişkin soruşturma başlattı. 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşüne muhalefet etmek suçundan yürütülen soruşturma kapsamında, Emniyet ekipleri, mitinge ilişkin görüntü kayıtlarını tek tek incelemeye aldı. Yapılan incelemenin ardından bazı göstericilerin şüpheli sıfatıyla ifadelerinin alınabileceği belirtiliyor.

Haberin Devamı

Savcılığın ayrıca, Ankara Emniyet Müdürlüğü'nden gelecek raporlar doğrultusunda, “kasten yaralama”, “görevli memura mukavemet” ve “kamu malına zarar” suçlarından da soruşturma açabileceği belirtildi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ HASAR TESPİTİ YAPTI

Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri de yürüyüş öncesi ve sonrasında otobüs duraklarına, pano ve yol işaretlerine asılan afişlerin kimin astığına yönelik tespit çalışması başlattı. Çalışmaların ardından bu afişleri asanlara 'Çevreyi kirletme cezası' verileceği kaydedildi. Büyükşehir Belediyesi ayrıca dünkü olaylarda uğradığı zararı belirlemek için de çalışma başlattı. Yapılacak hasar tespit çalışması ardından Büyükşehir Belediyesi’nin, uğradığı zararı tanzim etmek için gösteriyi organize eden kurum ve kuruluşlar hakkında suç duyurusunda bulunacağı ifade edildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!