Esertepe'de dev rekrasyon alanı

Güncelleme Tarihi:

Esertepede dev rekrasyon alanı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2012 00:00

Bütyükşehir Belediyesi, Keçiören’in park konusunda en sıkıntılı bölgesi olan Esertepe’de Dikmen Vadisi benzeri bir projeyi hayata geçiriyor.

Esertepe ile Etlik arasında kalan 180 bin metrekarelik boş alan, içinde dağ kızağından füniküler asansörüne kadar her ayrıntının yer alacağı bir rekreasyon alanı haline getirilecek.
TOKİ Başkan Yardımcısı Ayşe Çalkan ile birlikte gezdiği alanda incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye BaşkanıMelih Gökçek, 180 bin metrekarelik bölgenin, TOKİ’den satın alındığını kaydederek, “Bu alana büyük bir park yapacağız. Bu park, Keçiören’in parlayan yıldızı olacak” dedi.
Asansör sistemi
Esertepe ile Etlik arasında kalan vadi şeklindeki alanda çocuklar için dağ kızağı ve çocuk oyun alanları bulunacağını, ayrıca aşağıya inen vatandaşların yeniden yukarı çıkabilmeleri için füniküler adı verilen asansör sistemi kurulacağını kaydeden Gökçek, “Ayrıca burada kamelyalar, kafeler, yürüyüş yolları ve fitness grupları da yer alacak. Parkın aşağısına yapacağımız büyük bir havuzda Gençlik Parkı’ndaki gibi fıskiye şov da gerçekleştireceğiz” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!