TEM otoyolunda 10 km kuyruk var

Güncelleme Tarihi:

TEM otoyolunda 10 km kuyruk var
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2012 12:22

KURBAN Bayramı’nı memleketlerinde geçirmek için yola çıkanlar, Bolu’nun Gerede İlçesi’nde TEM Otoyolu gişelerinin önünde yoğunluğa neden oldu. 10 kilometreyi bulan araç kuyruğuna takılan sürücüler, gişelerden geçebilmek için uzun süre bekledi.

Haberin Devamı

TEM Otoyolu’nun Ankara yönü Bolu ve Düzce kesimlerinde Kurban Bayramı tatili nedeniyle ulaşımda yoğunluk yaşanıyor. İstanbul yönüne doğru araç yoğunluğu olmazken, TEM Otoyolu’nun Ankara yönüne ise yaşanan yoğunluğa rağmen trafiğin akışında sorun olmadı. Ancak Karadeniz illeri ile bağlantı sağlayan TEM Otoyolu’nun Gerede gişelerinin önünde uzun araç kuyrukları oluştu. Gişelerden geçişin ücretsiz olmasına rağmen, gişelere bağlantıyı sağlayan yolun tek şeritli olması nedeniyle yaklaşık 10 kilometreyi bulan araç kuyruğu oluştu. TEM’in iki şeridi kuyrukta bekleyen araçlarla kapandı. Sürücüler gişelerden geçebilmek için uzun süre beklemek zorunda kaldı. Trafik ekipleri araçları yönlendirerek trafiğin akışını sağlamaya çalıştı.

TEM OTOYOLUNDA 10 KM KUYRUK VAR / FOTO GALERİ

Haberin Devamı

10 KM KUYRUK OLUŞTU / WEB TV

BAKAN YILDIRIM: YOLLAR TAMAMEN TRAFİĞE BIRAKILDI

Yıldırım, bayramda yollarda trafiğin önlenmesi için alınan önlemi de şöyle açıkladı: ''Karayolları bayram boyunca ana güzergahların tamamında yol çalışmasını durdurdu. Yollar tamamen trafiğe bırakıldı.'' 

25 KİLOMETREDE BİR TRAFİK POLİSİ OLACAK

Bolu Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü Murat Sönmez, “Kurban Bayramı boyunca 5'i radar olmak üzere 18 ekiple görev yapacağız. Otoyolda her 25-30 kilometrede bir ekibimiz olacak” dedi.
Sönmez, yaptığı açıklamada, bayram tatilinin başlamasıyla birlikte TEM Otoyolu'nda araç yoğunluğunun oluşacağını, bunun için tatilcilerin erkenden yola çıkmaları gerektiğini belirterek, bu sayede yollarda araç yoğunluğunun oluşmayacağını söyledi.

ATATÜRK HAVAALANI'NDA BAYRAM YOĞUNLUĞU / FOTO GALERİ

Trafiğin yoğun olduğu günlerde hız kontrolüne ağırlık verdiklerini ifade eden Sönmez, “Bayram boyunca 5'i radar ekibi olmak üzere 18 ekiple görev yapacağız. Otoyolda her 25-30 kilometrede bir ekibimiz olacak. D-100 ve D-750'de de aynı şekilde yoğun önemlerimizi alacağız” şeklinde konuştu.

Sürücülere uykusuz, yorgun ve alkollü yola çıkmamaları uyarısında bulunan Sönmez, “Bayram tatili için uzun yola gidecek olan sürücülerin zaman zaman durarak dinlenmesi gerek. Yorgun bir şekilde kullanılan araçların kazalara karışma oranı çok yüksek. Bu yüzden sürücülerin dikkatli bir şekilde araçlarını kullanması gerekir” ifadesini kullandı.

Sönmez, Bolu Dağı'nda zaman zaman etkili olan sis ve sağanağa dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayarak, sürücülerin aşırı hız, hatalı sollama yapmayarak, trafik işaret ve işaretçilerine uymaları gerektiğini bildirdi.

AMAN DİKKAT

Haberin Devamı

TÜM önlemlere rağmen geçen yıl Kurban Bayramı tatilinde 2 bin 343 trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda 107 kişi hayatını kaybetti, 4 bin 838 kişi yaralandı. Ramazan Bayramı tatilinde meydana gelen trafik kazalarında ise 74 kişi yaşamını yitirdi, 4 bin 61 kişi yaralandı.;

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!