Köprülerde para ödemeye kalkmayın

Güncelleme Tarihi:

Köprülerde para ödemeye kalkmayın
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 24, 2012 00:00

Bugün başlayan ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile birleşmesiyle 6 güne çıkan Kurban Bayramı tatili nedeniyle İstanbulluların yarından itibaren yola çıkması ve de trafikte uzun kuyruklar olması bekleniyor. Kurban Bayramı nedeniyle otoyol ve köprülerden ücretsiz geçiş de gece yarısından itibaren başladı. Köprülerde para ödemeye kalkmayın.

Haberin Devamı

* İzmit-Gebze yolculuÄŸunu çileye dönüştüren asfaltlama çalışmasına bayram nedeniyle ara verildi. Karayolları bayram süresinde TEM yolunda hiçbir onarım çalışması yapmayacak ve tüm ÅŸeritleri açık tutacak.Â

* İstanbul’dan Bursa ve İzmir’e karayoluyla gitmek isteyenleri E-130 Karayolu üzerinde Gölcük geçişinde sıkıntı bekliyor. Köprü ve viyadük çalışmaları nedeniyle yol aniden daralıyor. Gölcük’ten sonra Yalova’ya kadar yol açık.

* Gebze-Eskihisar ile Yalova Topçular arasındaki feribot hattında ise İDO normal günlerde 8 ile 10 arasında değişen gemi sayısını bugünden itibaren 16’ya çıkaracak. Özellikle Eskihisar iskelesinde yığılmaların önlenmesi için ‘doldur-boşalt’ sistemi ile sefer yapacak olan gemiler bekleme yapmayacak.

AMAN DÄ°KKAT

Haberin Devamı

TÜM önlemlere rağmen geçen yıl Kurban Bayramı tatilinde 2 bin 343 trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda 107 kişi hayatını kaybetti, 4 bin 838 kişi yaralandı. Ramazan Bayramı tatilinde meydana gelen trafik kazalarında ise 74 kişi yaşamını yitirdi, 4 bin 61 kişi yaralandı.;

KÖPRÜ VE OTOYOLLARDA ÜCRETSİZ GEÇİŞ BAŞLADI

Kurban Bayramı nedeniyle otoyol ve köprülerden ücretsiz geçiş gece yarısından itibaren başladı. Bayram tatilini İstanbul dışında geçirmek isteyenler ise araçlarını Boğaziçi Köprüsü gişelerinde hemen önce yol kenarına park ederek ücretsiz geçişin başlamasını bekledi. Yol kenarında araçlarını park eden vatandaşlar ücretsiz geçişi beklediklerini söylediler. Bazı vatandaşların ise ücretsiz geçiş saatini araçlarının içinde uyuyarak beklediği görüldü. Gişelere ise üzerinde "Geçişler ücretsizdir. İyi bayramlar. Ulaştırma Bakanlığı" yazısı asıldı. Ücretsiz geçişler başladığı ilk dakikalarda ise durumdan haberi olmayan bazı vatandaşlar ise KGS gişesinde bulunan cihazların kapalı olmaması nedeniyle kart okuttular.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!