'Türk Hotmail' geliyor

Güncelleme Tarihi:

Türk Hotmail geliyor
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 14, 2004 10:46

Microsoft, dünyanın en fazla kullanılan e-posta servislerinden Hotmail'i, ülke uzantısı 'tr' ile Türkiye'ye getiriyor. Hotmail.com.tr uzantılı e-posta hesaplarının, Türkiye'de ön ödemeli kartlarla satışa sunulması planlanıyor.

Haberin Devamı

Microsoft yetkililerinden alınan bilgiye göre, Microsoft, Hotmail'in geliştirilmiş ve kapasitesi yükseltilmiş Türkçe versiyonunu yaz aylarında Türkiye'de kullanıma sokacak. Bugüne kadar sadece 'com' uzantısıyla dünyanın çeşitli ülkelerinden kullanıcılara mail hesapları veren Microsoft, artık Türkiye'de 'tr' ekleyerek 'hotmail.com.tr' uzantılı e-posta adresleri vermeye başlayacak.

Ä°nternet pazarını geliÅŸtirici bir hamle olarak nitelendirilen bu yeniliÄŸi Microsoft'un Türkiye'deki internet servis saÄŸlayıcılarıyla rekabet etme amacıyla hazırlamadığı belirtildi.Â

ÃœCRETLÄ° ABONELÄ°K

Microsoft, 'tr' uzantılı hotmail hesaplarını ücret karşılığında Türkiye'de kullanıma sunmayı planlıyor. Aylık 1 dolar düzeyinde düşünülen abonelik bedelinin henüz kesinleşmediği öğrenildi. Microsoft, abonelik sisteminde kredi kartı yerine, faturasız cep telefonu hatlarındaki uygulamaya benzer ön ödemeli kart sistemini kullanacak. Yaygın bir şekilde dağıtılması planlanan ön ödemeli kartları satın alacak kullanıcılar, karttaki bilgilerle 'hotmail.com.tr' hesabı açabilecek.

Haberin Devamı

TÜRKÇE MSN PORTALI

Öte yandan Microsoft, MSN Messenger ve MSN portalını da ürkçe olarak düzenleyecek ve portalda Türkiye'ye iliÅŸkin haberler ile güncel bilgiler yer alacak.Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!