Türk mühendis dünya üçüncüsü

Güncelleme Tarihi:

Türk mühendis dünya üçüncüsü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2012 00:00

ODTÜ mezunu Türk mühendis Bülent Bıyıkoğlu, SynthMaster 2.5’i adlı müzik enstrümanı yazılımıyla dünya üçüncüsü oldu. Polatlılı Bıyıkoğlu, dünyaca ünlü Britney Spears, Katy Perry, Rihanna gibi sanatçıların kendi hazırladığı yazılımı kullandıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Uzun yıllar Amerika’da, “müzik enstrümanı yazılım programı” üzerinde çalışan Elektronik Mühendisi Bülent Bıyıkoğlu, son geliştirdiği, “SynthMaster 2.5’i” programı ile uluslararası yayın yapan Computer Music Dergisi’nin 2012 Top 10 dünya sıralamasında üçüncü olmayı başardı.

PROJE İÇİN 4 YIL ÇALIŞTI

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Bölümü 1997 mezunu olan evli ve iki çocuk babası 37 yaşındaki Bülent Bıyıkoğlu, okulu bitirme projesi olarak müzik enstrümanı yazılım programı yaptı. Çalışmasını internete taşıyan Bıyıkoğlu, Kanada’da bir firmanın iş teklifini aldıktan sonra talihi değişti. Ardından Amerika’da Silikon Vadisi’nde Digi Dizayn Müzik Protolus isimli program yapımına başladığını belirten Bülent Bıyıkoğlu, Colifornia’da 4 yıl süreyle proje üzerinde çalıştığını söyledi.

Haberin Devamı

PAZAR ALANI GELİŞMİŞ ÜLKELER

Türkiye’ye döndükten sonra ekip arkadaşları Teoman Pasinlioğlu ve Ümit Uy’la birlikte çalışmalarını sürdürdüğünü kaydeden Bıyıkoğlu, yazılımla ilgili, “Bu program G-7 ülkelerinde kullanılıyor. Pazar alanımız gelişmiş ülkelerdir” dedi. Yazılımın Avrupa ve Amerika’da kullanılmaya başlandıktan sonra uluslararası yayın organı olan Computer Music Dergisi’nin 2012 yılı sıralamasına girdiğini söyleyen Bülent Bıyıkoğlu, “sıralamada dünya üçüncülüğünü kazandım, çok mutluyum” dedi.

ÜNLÜLER KULLANIYOR

Bilkent Cyberpark’ta yazılım çalışmalarını sürdüren Elektronik Mühendisi Bülent Bıyıkoğlu, dünyaca ünlü DJ’ler olan Armin Van Buuren, David Guetta, prodüktör Sandy Wee gibi çok sayıda bilinen ismin bu programı kullandığını söyledi. Bıyıkoğlu ayrıca dünyaca ünlü Britney Spears, Katy Perry, Rihanna gibi sanatçıların kendi hazırladığı SynthMaster 2.5’i yazılımını kullandıklarını anlattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!