Bayramda hava nasıl olacak

Güncelleme Tarihi:

Bayramda hava nasıl olacak
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 23, 2012 00:00

Meteoroloji Uzmanı Bünyamin Sürmeli, bayramda havanın nasıl olacağını hurriyet.com.tr için değerlendirdi. 6 günlük Kurban Bayramı boyunca hem güneş hem yağmur göreceğiz.

Haberin Devamı

Ä°ÅžTE BEÅž GÃœNLÃœK HAVA TAHMÄ°Nİ Â

Ä°ÅŸte Sürmeli'nin bayram havası tahminleri:   Â

Bayramda hava nasıl olacak

23 Ekim Salı günü: Bütün bölgelerimizin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın güney ve doğusu, Güney ve Kıyı Ege, Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzeyi, Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri ile Kütahya, Zonguldak ve Bartın çevrelerinin yağışlı geçmesi bekleniyor. Yağışların sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde olmak üzere İstanbul, Çanakkale, Hakkari, Siirt, Şırnak ile Balıkesir’in kuzey ilçelerinde kuvvetli olması tahmin ediliyor. Rüzgarın Marmara’da kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/saat) eseceği bekleniyor.

Haberin Devamı

24 Ekim Çarşamba (Arefe) günü: Marmara’nın güney ve doğusu, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzeyi, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri ile Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor.

25 Ekim Perşembe Bayramın 1. Günü: Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz Kıyıları, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Doğu Anadolu’nun güney ve batısı, Güneydoğu Anadolu, Sinop, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Ağrı, Iğdır, Aydın, Muğla ve Denizli çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor.

26 Ekim Cuma Bayramın 2. Günü: Yağışlı havanın batı bölgelerimizde etkisini yitirmesi bekleniyor. Orta Karadeniz Kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri, Doğu Akdeniz ile Tokat çevrelerinin sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

27 Ekim Bayramın 3. Günü: Doğu Bölgelerimiz çok bulutlu, Doğu Anadolu’nun doğusu, Güneydoğu Anadolu ile Elazığ, Bingöl ve Artvin çevrelerinin sağanak yağışlı, diğer kesimlerin parçalı ve az bulutlu geçmesi bekleniyor.

28 Ekim Pazar Bayramın 4. Günü: Yağışların Van ve Hakkari çevrelerinde etkili olduktan sonra yurdumuzu terk etmesi bekleniyor. Ancak yurdumuzun kuzeybatı kesimlerinin yeni bir yağışlı sistemin etkisine gireceği tahmin ediliyor."

Haberin Devamı

BAKAN EROÄžLU: YAÄžIÅžLAR BAYRAMLA BÄ°RLÄ°KTE AZALACAK

HAVA VE YOL DURUMUNU ÖĞRENMEDEN YOLA ÇIKMAYIN

Bakan Eroğlu, "Kurban Bayramı’nın vatanımız ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bayram döneminde seyahat edecek olan vatandaşlarımız, yola çıkmadan önce mutlaka hava ve yol şartları konusunda bilgi alsınlar" dedi.

 LAPSEKİ YAĞMURA TESLİM / WEB TV

BANDIRMA SULAR ALTINDA / WEB TV

METEOROLOJÄ°: "BAYRAMDA SONBAHAR HAVASI YAÅžANACAK"

Bu arada Meteoroloji Genel Müdürlüğü ülke genelinde etkili olan yağışlar, Kurban Bayramı'nın ilk gününden itibaren doğu bölgelere hareket edecek. Hava sıcaklığı, bayram süresince mevsim normalleri civarında seyredecek.

Haberin Devamı

Halen ülke genelinde etkili olan yağışlı sistem, bugün ve yarın yurdun büyük bölümünde sağanak ve gök gürültülü sağanağa neden olacak.
Tahminlere göre, bayramın ilk gününden itibaren yağışlı sistem doğu bölgelere hareket edecek. Batıda ise genellikle parçalı ve az bulutlu bir hava hakim olacak.
Yarın bütün bölgeler parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın güney ve doğusu, güney ve kıyı Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeyi, Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleriyle Zonguldak ve Bartın çevreleri yağışlı geçecek. Yağışlar sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde olmak üzere İstanbul, Çanakkale, Hakkari, Siirt, Şırnak ile Balıkesir'in kuzey ilçelerinde kuvvetli olacak. Rüzgar Marmara'da kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli (30-60 kilometre/saat) esecek.

Arife ve bayram günleri

Arife günü, Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeyi, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleriyle Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş çevreleri yağışlı geçecek.
Kurban Bayramı'nın 1. günü Orta Karadeniz, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Karadeniz kıyıları, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Doğu Anadolu'nun güney ve batısı, Güneydoğu Anadolu, Sinop, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Muğla ve Denizli çevreleri yağışlı seyredecek.
Bayramın 2. günü yağışlı hava, batı bölgelerde etkisini yitirecek. Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleriyle Doğu Akdeniz'in sağanak yağışlı, diğer yerler parçalı ve az bulutlu olacak.
Bayramın 3. günü de doğu bölgeler çok bulutlu, Doğu Anadolu'nun doğusuyla Güneydoğu Anadolu yağışlı, diğer kesimler parçalı ve az bulutlu geçecek.
Bayramın 4. günü ise yağışlar, Van ve Hakkari çevrelerinde etkili olduktan sonra yurdu terk edecek. Ancak ülkenin kuzeybatı kesimleri yeni bir yağışlı sistemin etkisine girecek.

Hava sıcaklığı 2 ila 5 derece azalacak

Hava sıcaklığı, yarın ve Çarşamba günü kuzey ve doğu bölgelerde 2 ila 5 derece azalacak.
Sıcaklıklar, bayram süresince ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!