Hedef Başbakan

Güncelleme Tarihi:

Hedef Başbakan
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2012 00:00

Beyrut’ta suikasta kurban giden iç istihbarat servisi başkanı El Hasan’ın dünkü cenazesi sonrasında bir grup, Başbakan Mikati’yi istifaya zorlamak için makamını basmaya kalktı. Mikati, Şam’a yakın olduğu gerekçesiyle hedefte.

Haberin Devamı

LÜBNAN’ın başkenti Beyrut’ta geçen cuma günü bombalı saldırı sonrası yaşamını yitiren ülkenin iç istihbarat servisinin başındaki Visam el Hasan’ın dünkü cenaze töreni sonrasında Başbakan’ın istifasını isteyen göstericilerle polis arasında çatışma çıktı.
Başbakan Necip Mikati’yi, suikastın arkasındaki ülke olarak gösterilen Suriye ile yakın ilişkide olmakla suçlayıp istifasını isteyen yüzlerce gösterici, Başbakanlık konutu Büyük Saray’ın 50 metre yakınına yaklaşınca çatışma çıktı. Polis Mikati’nin dışında Suriye lideri Beşar Esad karşıtı sloganlar da atan göstericilere gaz bombasıyla müdahale etti, havaya ateş açtı. Çok sayıda göstericinin yaralandığı çatışmalarda, AA Beyrut Temsilciliği’nin binasına da gaz bombasının kovanı isabet etti, büronun camları kırıldı.

İtidal çağrısı

Cenazeye tüm halkın katılması çağrısı yapan eski Başbakan Saad Hariri, olaylar sırasında ise Future Televizyon Kanalı’na yaptığı açıklamada “Şiddet taraftarı değiliz, tüm destekçilerimize sesleniyorum, sokaklardan çekilin. Başbakanlık binasına girmek kabul edilemez. Barış istiyoruz, hükümet düşmeli ancak bunun barışçıl bir şekilde gerçekleşmesini istiyoruz”” dedi.
Başbakan Necib Mikati ise önceki gün yaptığı açıklamada “Cumhurbaşkanı Michel Süleyman bir süre daha görevime devam etmemi istedi, ulusal çıkarlar için kabul ettim” demişti.

Haberin Devamı

Ailesi Fransa’dan geldi

Dışişleri Bakanı Davutoğlu’nun “Türkiye’nin çok yakın dostudur” dediği Sünni kökenli istihbarat servisi başkanı El Hasan (47), Suriye karşıtı 14 Mart Koalisyonu’na ve Hariri ailesine yakın bir isimdi. El Hasan’ın naaşı 2005 yılındaki suikastte yaşamını yitiren eski Başbakan Refik Hariri’nin yanına gömüldü. Binlerce kişinin katıldığı cenaze töreni için El Hasan’ın eşi ve iki oğlu, güvenlikleri için yerleştikleri Fransa’nın başkenti Paris’ten geldi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!