Sutopu Federasyonunda başkan değişmedi

Güncelleme Tarihi:

Sutopu Federasyonunda başkan değişmedi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2012 14:53

Sutopu Federasyonu Başkanlığı'na Vedat Akgün, yeniden seçildi.

Sutopu Federasyonu 3. Olağan Genel ve Mali Kurulu, Sürmeli Hotel'de 198 delegenin 127'sinin katılımıyla yapıldı. Seçimlere tek aday olarak giren ve kullanılan 125 oyun 109'unu alan Vedat Akgün, 2005 yılından itibaren yürüttüğü federasyon başkanlığı görevine yeniden getirildi. Kullanılan oylardan 12'si boş çıkarken, 4'ü de geçersiz sayıldı. Yönetim ve denetim kurullarının dönem faaliyet raporları oy birliği ile ibra edilirken, yeni ana statü de kabul edildi.

Vedat Akgün, seçim öncesi yaptığı konuşmada, yönetim kuruluna kontenjan sınırlaması nedeniyle bazı isimleri alamamanın burukluğunu yaşadığını söyledi. Kendisini seçimlere tek aday gösteren delegelere teşekkür eden Akgün, görevde bulunduğu süre boyunca başarılı olduğunu savunarak, “Yeni dönemde de kendimi sutopuna adayacağıma ve kalıcı işlere imza atacağıma söz veriyorum” dedi.

Akgün, artık Avrupa ülkelerinde itibar gören bir milli takıma sahip olduklarını dile getirerek, 2016 ve 2020 olimpiyatlarında Türkiye'yi sutopu branşında temsil etmek istediklerini belirtti. Olimpiyat hedefine ulaşmak için Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan destek sözü aldıklarını ifade eden Akgün, “Bakanlığımıza mahcup olmak istemiyoruz. Yabancı ülkelerin uyguladığı sistemleri takip etmeye çalışacağız. Altyapıdan oyuncu yetiştirmenin yanında, yabancı oyuncuları yerli statüsüne kazandırmayı amaçlıyoruz. İlk etapta bunu yapmak zorundayız” diye konuştu.

Yönetim, denetim ve disiplin kurulları şu isimlerden oluştu:

Yönetim Kurulu: Celal Reha Alpar, Ahmet Hacısoylu, Ziya Bora, Hasan Bozkurter, Zafer Çakırgil, Raci Çabuk, Kemal Boyalı, Argir Liaje, Ali Gülleri, Mehmet Tevfik Bilen, Faruk Erbağcı, Hayrettin Özbağkıran, M. Kamuran Tümer ve Fikret Ekici
Denetim Kurulu: Ziya Akyazı ve Turan Saraç
Disiplin Kurulu: Behçet Kurtiç, Ahmet Akpınar, Orhan Dinçsoy, Cumali Ceylan ve Hasan Oğuz Altınkaynak
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!