Mümtaz Tahincioğlu “yokum” dedi

Güncelleme Tarihi:

Mümtaz Tahincioğlu “yokum” dedi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2012 11:28

Otomobil Sporları Federasyonu Başkanı Mümtaz Tahincioğlu, olağan genel kurulda başkanlık için yeniden aday olmayacağını söyledi.

Haberin Devamı

Mümtaz Tahincioğlu,  şu an genel kuruldan ziyade Uluslararası Otomobil Sporları Federasyonu'nun (FIA), 3-7 Aralık'ta İstanbul'da yapacağı genel kurulunun organizasyona odaklandığını ifade etti.

Tahincioğlu, bu organizasyonun Türkiye'nin tanıtımı için çok önemli olduğunu vurgulayarak, “Genel kurula 140 ülkeden 750'ye yakın temsilci katılacak. Aynı zamanda şampiyon sporcuların ödül töreni de yapılacak. Bu da Türkiye'nin tanıtımına çok büyük değer kazandıracak” dedi.

Olağan genel kurulda başkanlık için yeniden aday olmayacağını bildiren Tahincioğlu, “İnsan bir koltukta iki dönemden fazla kaldığında doğru olmuyor. Zaman geçtikçe her şey yolunda gitse bile sürtüşme oluyor. Kişilerin beklentileri değişiyor. Doğru yaptığınız işler dahi yanlış algılanıyor. Federasyon olsun başka kurumlar da olsun bir kişi ikinci dönemden sonra çekilmelidir” diye konuştu.
Tahincioğlu, istememesine rağmen aday çıkmamasından ve yönetim kurulundaki arkadaşlarının baskısı sonucunda 3 dönem başkanlık yapmak mecburiyetinde kaldığına dikkati çekerek, şöyle devam etti:
“Zaman uzayınca gereksiz yere birbirimizi yoruyoruz. Bu da sporun gelişmesini engelliyor. Eleştiriler yapıcı olmalı. Çok kırgınlığım var. Bir çok organizasyonun Türkiye'de yapılması için uğraştım ve bir çoğunu da getirdim. Kısa bir dönemde Türkiye'yi, Avrupa'nın takvimine oturttum. Fakat bu yapılan çalışmaları algılayamayan, çok boş konuşan insanlarımız var. İnsanlar gelsin bu koltuğa otursun ondan sonra değerlendirme yapsın. 'Uzaktan davulun sesi kulağa hoş gelir' ama sen çalmaya başladığın zaman kulakların ağrımaya başlar.”

Görevde bulunduğu süre içinde sportif anlamda yapmak istediği her şeyi gerçekleştirdiğini savunan Tahincioğlu, “Fakat insanoğlunun sevgide ve saygıda yapıcı olmalarını beceremedim. Birleştirici olmaya çok çalıştım. Benimle uyuşmayan insanlarla dahi çalıştım. Ancak bazı şeyleri değiştiremedim” ifadesini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!