Koyuncu kazada asli kusurlu

Güncelleme Tarihi:

Koyuncu kazada asli kusurlu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2012 00:00

Kanal D çalışanı Harun Bayhan’ın ölümüne, muhabir Yasemin Doğan’ın yaralanmasına neden olan Onur Koyuncu’nun kazada asli kusurlu olduğu belirlendi.

Haberin Devamı

Kanal D çalışanı Harun Bayhan’ın ölümüne, muhabir Yasemin Doğan’ın yaralanmasına neden olan kazayla ilgili davanın sanığı Onur Koyuncu’nun “bilinçli taksirle bir kişinin ölümüne ve bir kişinin yaralanmasına neden olmak” suçundan 22 yıl 6 aya kadar hapsi istendi.
Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuklu sanık Koyuncu, müşteki Kanal D muhabiri Doğan ve taraf avukatları katıldı. Mahkeme Başkanı Tekman Savaş Nemli, Ankara Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesi’nden kazayla ilgili istenen raporun geldiğini bildirdi.

AYŞENUR ARSLAN CANLI YAYINDA GÖZYAŞLARINA BOĞULDU / WEB TV

Haberin Devamı

TAHLİYE İSTEDİ

Raporda sanık Koyuncu’nun, kazanın meydana gelmesinde “dikkatsizliği, tedbirsizliği ve kurallara aykırı hareketleriyle asli kusurlu, kazada hayatını kaybeden Bayhan’ın ise kusursuz olduğu” kaydedildi. Sanık avukatı Süleyman Emrah Aydoğan olayın vahim olduğunu kabul ettiklerini söyledi. “Müvekkilim pişman” diyen Aydoğan, sanığın adli kontrol hükümlerine göre tahliyesine karar verilmesini talep etti.

340 PROMİL ALKOLLÜ

Duruşmada söz alan Cumhuriyet savcısı, esas hakkındaki görüşünü açıkladı. Savcı, sanık Koyuncu’nun, 340 promil alkollü olarak kullandığı otomobille Eskişehir Yolu’nda aşırı süratte seyrederken, bölünmüş yolun karşı şeridinden normal şekilde gitmekte olan Harun Bayhan’ın idaresindeki otomobile çarptığını belirtti. Kaza sonucu Bayhan’ın öldüğü, Doğan’ın ise yaralandığını kaydeden Cumhuriyet savcısı, sanığın “bilinçli taksirle bir kişinin ölümüne ve bir kişinin yaralanmasına neden olmak” suçundan 2 yıl 8 aydan 22 yıl 6 aya kadar hapsini ve tutukluluğunun devamını istedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!