Yeni Hürriyet’i okumak çok rahat

Güncelleme Tarihi:

Yeni Hürriyet’i okumak çok rahat
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2012 00:00

Boyutu, mizanpajı değişen Hürriyet’i sorduk. İşte ortak cevap:

Haberin Devamı

HÜRRİYET  gazetesinin daha dikey bir tasarıma geçmesi büyük beğeni topladı. 64 yıllık hayatı boyunca çok defa sayfa düzeninde değişiklikler yapan Hürriyet, yeni sayfa düzeninde, fiziksel yapısı ve sayfa yerleşimiyle okura çeşitli kolaylıklar sağlıyor. Dikey gazete toplu taşıma araçları gibi dar alanlarda ve kalabalık mekânlarda başkasını rahatsız etmeden okumayı kolaylaştırırken, katlanarak okunması ve sayfa çevrimi daha rahat ve daha kolay taşınıyor. Gözün doğal takibini hızlandıran dikey sayfa düzenine geçen yeni Hürriyet gazetesini iş dünyası, siyasiler, ünlüler ve spor dünyası şöyle değerlendirdi:

Siyasiler

TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Milletvekili Muammer Güler: Hemen bakar bakmaz, değişikliği fark ettim. Çok güzel olmuş. Çok daha rahat okuma imkanı sağlıyor. Bu değişiklik için kutlarım.

Haberin Devamı

CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker: Yaklaşık 20 yıldır Hürriyet okuyorum, yeni halini beğendim, daha güzel olmuş. En çok hoşlandığım şey de artık gazete okurken ele boyasının çıkmaması.

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş: Gazetenin yeni hali hoşuma gitti. Rahat bir okuması olmuş. Ayrıca artık kol yakalarımız kirlenecek mi endişesi kalmadan gazeteyi okuyabileceğiz.

AK Parti Kayseri MilletvekiliYaşar Karayel: Doğrusu iyi bulmadım. Bir göz alışkanlığımız vardı. Bu hali bana hitap ettiği tarzdan farklı. Yeni haline alışmam için zaman lazım. Çünkü alışkanlıkları terketmek zor biraz.

BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder: Yeni anayasa yapıyoruz, vatandaşlık maddesinde ortak vatan bilinci geliştirmeye çalışıyoruz. ‘Türkiye Türklerindir’ logosu orada durduğu müddetçe kuş kondurulsa bir anlamı yok. Hazır el değmişken, ortak vatan bilincini olgusunu geliştirecek bir değişikliğe gidilmesi gerekir. Bu olursa abone bile olurum.

Sporcular

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim: Yeni dizaynı ve sunumu Hürriyet’in hedeflerine yönelik büyük katkı sağlayacağını umuyor ve hayırlı olmasını temenni ediyorum.

Beşiktaş futbol takımı kaptanı İbrahim Toraman: Yeni dizaynı göze çok hoş geliyor. Yeni tasarımıyla Hürriyet, daha kolay okunabilir bir gazete olmuş. Yeni tasarımından sonra, Hürriyet Avrupa gazeteleri gibi daha rahat olmuş.

Haberin Devamı

Mustafa Denizli: Hürriyet’in yeni hali çok hoşuma gitti. Öncelikle okuma kolaylığı sağlıyor. Ve bir albenisi var.

Hikmet Karaman: Bence Hürriyet’in yeni yüzü, eskisine göre çok daha iyi ve güzel oldu. Eski boyutu çok büyüktü. Hem haberleri artık daha rahat okuyabiliyorsunuz. Bu haliyle son derece güzel.

İş dünyası

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu: Gazete uçakta ve arabada daha rahat okunabiliyor. Daha yalın, duru ve kolay okunur oldu. Özellikle ekonomi sayfalarında yer alan bilgi ve haberler daha görünür ve daha güzel.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş: Gazetenin yeni ebadı hem okumamı kolaylaştırdı, hem de bütün haberleri bir arada hızla inceleyebiliyorum. Doğrusu çok beğendim. Değişikliği yapanları kutluyorum.

Haberin Devamı

Bayraktar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bayraktar: Hürriyet’in yeni şeklini ve mizanpajını çok beğendim. Özellikle ekonomi sayfalarında haberler blok halinde olunca okuması ve ayrışması daha kolaylaşmış. Ama okurlar daha fazla haber arıyor.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Mehmet Büyükekşi:Yeni Hürriyet Gazetesi’ni ilk elime aldığımda çok farklı duygular yaşadım. Okuyucular olarak geçiş dönemine ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. Ancak yeniliklere her zaman ihtiyaç vardır.

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) Yönetim Kurulu Başkanı Rızanur Meral: Basın sektörünün amiral gemisi olarak kabul edilen Hürriyet Gazetesi’nin, yapmış olduğu yenilik ile gazetecilik sektörüne farklı bir bakış açısı ve yeni bir soluk kazandıracağını umuyorum.

Haberin Devamı

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Tanıl Küçük: Hürriyet Gazetesi’nin mizanpajında gerçekleştirilen değişimi gazetenin teknolojiyi yakından takip etmesi ve okurlarına daha iyi hizmet vermesi açısından olumlu bulduğumu belirtmek isterim.

Sanatçılar

Türkan Şoray: Hürriyet Gazetesi benim hayatımın vazgeçilmezidir. Ayrıca Hürriyet’e manevi bir bağım var. Elazığ’da “Cemo” filmi çekilirken geçirdiğim kaza sonrası uçak gönderip İstanbul’a naklimi sağladılar. Hürriyet benim için her haliyle çok güzel. Dün de güzeldi bugün de güzel ve halkın sesi olmaya devam ettiği sürece hep güzel olacak. Yeni boyutu gazeteyi daha okunur kılıyor, evde zorlanmadan çayımı yudumlarken her satırını okuyorum.

Haberin Devamı

Kıvanç Tatlıtuğ: Sayfaları açıldığında kıvırmadan okunacak şekilde rahat olmuş. Bu şeklini daha çok beğendim.

Tarık Akan: Gazeteyi okuduğumda fark ettim bir iki santimlik bir daralma olmuş, hiç fark edilmeyecek kadar küçük. Gayet güzel ve şık olmuş, değişiklik olması gayet iyi kendini yenilemiş tarzı benim çok hoşuma gitti.

Kadir İnanır: Yeni hali süper. Ele alınca hiç zorlanmadan çok rahat bir şekilde okunan bir mizampaja sahip, çok beğendim. Emeği geçenleri kutluyorum.

M. Ali Erbil: Gayet şık Avrupai bir görüntü oluşmuş, okuduğum zaman elimde daha iyi duruyor. Zorlanmadan sayfaları çeviriyorum. Zaten benim için fazla değişen bir şey olmadı. Eskiden de Hürriyet okurdum şimdi de okuyorum.

Ebru Gündeş: En büyük gelişim değişimdir. Ve Hürriyet bunu her zaman başarır. Ben Hürriyet’in yeni halini çok beğendim...

Işın Karaca: Hürriyet’in tasarımı yurtdışındaki gazetecilik anlayışı ile paralel ilerleyen yüksek görsel kalite ve zengin içeriğe sahip. Her zamanki gibi öncü bir işe imza attınız. Yılların kalitesi gene farkını hissettirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!