Kalbi durmadan by-pass

Güncelleme Tarihi:

Kalbi durmadan by-pass
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2012 00:00

Milli sporcu, vücut geliştirme antrenör ve hakemi İsmail Özüsakız (62), 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda kalbine giden ana damarlar tıkandığı için kriz geçirdi. Riske rağmen kalbi durdurulmadan by-pass ameliyatı başarıyla gerçekleştirilen Özüsakız, neredeyse mucizevi şekilde yaşama döndürüldü.

Haberin Devamı

Vücut geliştirme sporunu 2002’de bırakan, milli sporcu ve hakem İsmail Özüsakız’ı kötü sürpriz emekliliğini değerlendirmek için direksiyon salladığı takside 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda buldu. Duraktaki arkadaşlarına durumunun hiç iyi olmadığını zor söyleyen Özüsakız, en son hastaneye girişini hatırlasa da unutulmayacak bir “yaşam zaferinin” kahramanı oldu. Başvurduğu sağlık kuruluşundan Universal Ege Sağlık Hastanesi’ne getirilen ve eşine az rastlanır bir şekilde yaşama döndürülen Özüsakız, ilk kontrolünde minnettarlığını ifade edecek kelime bulamadı.
Gözünü yoğun bakımda açtı
Ameliyat sonrası kontrolüne eşi Ayşe Hanım’la birlikte gelen İsmail Özüsakız, doktorlarıyla karşılaştığında duygusal anlar yaşadı. Ameliyatı gerçekleştiren Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Cüneyt Narin ile Kardiyoloji Uzmanı Dr. Nurullah Tüzün’e şükran duygularını ifade eden Özüsakız, “Arkadaşıma ‘Beni çabuk hastaneye götür, ölüyorum’ dedim. Yoğun bakımda gözlerimi açtım. Başka bir şey hatırlamıyorum” dedi. Şimdi her gün 1-2 kilometre yürüdüğünü dile getiren Özüsakız, “Biraz halsizliğim oluyor. Zafer Bayramı’nda yeniden doğdum” diye konuştu. Milli sporcu olarak 1973’ten bu yana vücut geliştirme yaptığını da aktaran Özüsakız, şöyle devam etti: “Ayrıca ikinci kademe antrenörüm. Milli hakemim. Kendime yakıştıramıyordum kalp krizini. Midemde bir problem olacağını zannediyordum. Astımım ve şekerim de vardı. Ama maalesef bu durum kalbimle rahatsızlık olduğunu ancak ameliyat olduğum zaman anladım. Ailemde var. Irsi diye düşünüyorum ama benim durumum hakikaten çok vahimmiş.” ? Burcu TANER, (DHA)

Haberin Devamı


KALP DURDURULMADI
Doç. Dr. Cüneyt Narin, hastanın anjiyo grafisi olması için hastaneye gönderildiğini belirtti. Ana damarının tamamen tıkanık, tansiyonunun düşük ve şok tablosunda olduğunu kaydeden Narin, “Kasığından kalbi destekleyen bir pompa aygıtı yerleştirdik ki hastanın kalbinin üzerindeki yük bir miktar azalsın. Kalbini durdurmadan atan kalpte iki damarına by-pass ameliyatı yapmayı başardık” dedi. Bu tür hastaların çok büyük risk altında olduğunu ve çoğunun sağlık kuruluşuna ulaşmadan kaybedildiğini söyleyen Dr. Nurullah Tüzün ise süreci “mucize” olarak değerlendirirken Özüsakız’ın yaşama dönmesinin tıbben nadir karşılaşılan bir durum olduğunu da söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!