Dualar Malala için

Güncelleme Tarihi:

Dualar Malala için
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2012 00:00

Pakistanlı kızların okula gitmesi için sürdürdüğü mücadele nedeniyle Taliban tarafından geçen salı günü kafasından kurşunlanan 14 yaşındaki Malala Yusufzay isimli kız hâlâ solunum cihazında... Afgan çocuklar da onun için dua ediyor ama Malala için Taliban tehdidi sürüyor.

Haberin Devamı

PAKİSTAN’ın Ravalpindi şehrindeki yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı askeri hastanede kalan Malala’nın yüzde 50-70 yaşama şansı olduğu açıklandı. Hastaneden dün yapılan açıklamada “Malala’nın durumu istikrarlı. Hayati organları iyi. Bacaklarını oynatabiliyor” denildi. Malala’yı önceki gün hastanede ziyaret eden Başbakan Pervez Eşref ise gazetecilere yaptığı açıklamada “Önümüzdeki 48 saat önemli...Bir kişiye yapılmış bir saldırı değil, insanlığa karşı yapılmış bir suç, ulusumuza ve toplumumuzun değerlerine yapılan bir saldırı. Malala, Pakistan’ın gerçek yüzü” diye konuştu.

Din adamları destek verdi

Pakistanlı din adamları da kıza destek verdi. Malala için ülke çapında hem okullarda hem de cuma namazlarında dua edildi. Afganistanlı öğrenciler de Malala için toplandı. Birkaç gözaltı olsa da Malala’yı ve iki arkadaşını yaralayan saldırganlar, 100 bin dolarlık ödüle rağmen hala yakalanamadı. Taliban sözcüsü Siracuddin Ahmed ise bundan güç alarak “Babası Taliban karşıtı açıklamalar yapması için Malala’nın beynini yıkadı. Bu yüzden hedef aldık. Uyardık ama dinlemediler. İkisi de hala Taliban’ın hedef listesindeler” dedi.

Haberin Devamı

Terör Svat’tan yayılıyor

Pakistan’da Malala’nın da yaşadığı Svat Vadisi’nde Taliban bir kez daha gücünü artırırken ülke çapında terör saldırıları da sürüyor. Dün de ülkenin kuzeybatısındaki bir kabile pazarında, bomba düzeneği kurulmuş bir aracın içinde bulunan intihar saldırganının üzerindeki düzeneği patlatmasıyla 15 kişi öldü, 23 kişi de yaralandı. Asıl hedefin, pazara çok yakın olan Barış Komitesi olduğu öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!