Her ihtiyaca göre butik bir site

Kıyafetten oyuncağa, kitaptan beslenme ürünlerine kadar her şeyi aynı anda satın alabileceğim bir internet sitesi keşfettim

Haberin Devamı

Bugün Türkiye’de 30 milyon internet kullanıcısı olduğundan bahsediliyor. Yaklaşık yüzde 70’i internet bankacılığını kullanıyor. Bunun sadece dört milyonu internetten alışveriş yapıyor. Bu dört milyon e-ticaret kullanıcısı bile oldukça büyük bir pazar yaratıyor ve birçok şirket bu pazardan pay alıyor. Şu anda irili ufaklı 150-200 özel alışveriş sitesi var ve büyük bölümü anne-çocuk pazarıyla ilgili. Bu sitelerden birinden bahsetmek istiyorum: butikbebe.com’un güzelliği  ürün çeşitliliğinde gizli. Çocuk bezi de var organik kıyafet de… Mama da sipariş edebiliyorsunuz, nevresim takımı da… Emzirme sutyeni de çatlak kremi de… Bir ailenin tüm ihtiyaçlarına cevap verebilecek ürün yelpazesine sahip.

ARKADAŞ TOPLANTISINDA ORTAYA ÇIKAN İŞ FİKRİ

Butikbebe.com ortakları yıllardır reklamcılık sektöründe çalışan kişiler. Deniz Medya Grup Ajans Başkanı Beysun Deniz Ortaç ve Beyin Takımı Reklam Ajansı Başkanı Özgür Aksakallı… Hep birlikte katıldıkları bir arkadaş buluşmasında, sektörde yatırım yapılabilecek alanlarla ilgili sohbet ediyorlardı. Anne-bebek ve çocuk ürünlerinin yer aldığı segmentte boşluk olduğunu ve bu alanda yatırım yapmalarının karlı olacağını sonucuna vardılar ve kolları sıvadılar. Yaptıkları pazar araştırmalarından sonra internet üzerinden hizmet veren online alışveriş kulübü butikbebe.com’u kurdu. Ortakların önümüzdeki dönem gündeminde iki hedef var. e-ticarette anne – bebek segmentinde lider olmak ve private label (PL-özel markalı ürün) ile Türkiye’nin önde gelen üreticileriyle iş birliği yaparak tedarik ağını güçlendirmek...
Ürün teslimine gelince: Yedi günde teslim ediyorlar. En çok hamile ve 0-2 yaş ürünleri satıyorlar. Bunun sebebi de hamile kıyafetleri konusunda pazarın sınırlı alternatif üretmesi.

Haberin Devamı

Butikbebe.com’un rakamları

 Yaklaşık 300 bin kullanıcısı var.
 Günde ortalama 400 kargo çıkarıyor.
 Haftada ortalama 50 yeni kampanya sunuluyor, her kampanyada ortalama 100 çeşit ürün sunuluyor.
 Sektörde yüzde 7-10 olan iade oranları Butikbebe.com’da yüzde üç civarında.

Haberin Devamı

EN GÜZEL ÇOCUK YARIŞMASI

Butikbebe.com’un başlattığı yarışmaya katılmak için tek yapmanız gereken bebeğinizin fotoğrafını çekmek ve yarisma@butikbebe.com adresine göndermek. Bebeğinizin fotoğrafı facebook sayfasında yayınlanacak ve en çok beğeni alan fotoğraf için dilediğiniz alışverişinizde kullanabileceğiniz 100 TL değerinde çek kazanacaksınız. Son başvuru tarihi 19 Ekim.

‘Deneyimli
Anneler Konuşuyor’ söyleşisi bugün

Posta Gazetesi Eğitim Editörü Nilüfer Kas, Parents ve Perfect Wedding Dergileri Genel Yayın Yönetmeni Nora Romi, Haber Türk Yazarı ve HTHayat Genel Yayın Yönetmeni  Pınar Reyhan Özyiğit bugün saat 15.00-17.00 arası İstanbul Optimum Outlet ve Eğlence Merkezi’nde anne ve anne adaylarıyla buluşuyor. Bu özel buluşmada deneyimli anneler Nilüfer Kas, Nora Romi ve Pınar Reyhan Özyiğit; ‘çocuğumu beklerken, hamilelikteki duygu durumları, diş çıkarma, konuşma, yürüme ve en duygusal anılar’ gibi pek çok konuda deneyimlerini anne adayları ve annelerle paylaşacaklar. Deneyimli anneler, 3 Kasım ‘da Ankara Optimum Outlet ve 24 Kasım’da İzmir Optimum Outlet’te 15.00-17.00 saatleri arasında anne ve anne adayları ile buluşmaya devam edecek.

 

Yazarın Tüm Yazıları