Bu 20 uygulama her tablete lazım

Güncelleme Tarihi:

Bu 20 uygulama her tablete lazım
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2012 00:00

Akıllı telefonunuzda veya tabletinizde bulundurmanız gereken en faydalı uygulamaları seçtik. Bazılarından kendinizi alamayacaksınız, bazılarıysa hayatınızı kolaylaştıracak. Hepsi birbirinden faydalı ve eğlenceli 25 uygulama huzurlarınızda

Haberin Devamı

Eczane
Ücretsiz
Çoğumuz için nöbetçi eczane aramak bir eziyetken internet sayesinde tamamen sorun olmaktan çıktı. Eczane uygulaması sayesinde akıllı telefonumuzdan her an her yerde nöbetçi eczaneleri adres ve telefon bilgileriyle bulmak mümkün.

İBB CepTrafik
Ücretsiz
İstanbulluların en büyük çilelerinden biri olan trafik bilgisini cep telefonuna taşıyan bu uygulamayla harita üzerinden yoğunluk bilgilerini görmek mümkün. Ayrıca trafik kameralarını izleyebilir ve trafiği etkileyen kaza, bakım, onarım çalışmaları hakkında bilgi alabilirsiniz.

Taksi
Ücretsiz
En yakın taksi durağını harita üzerinde gösteren bu uygulama da şehir hayatını kolaylaştırmaya aday. GPS’ten yerinizi tespit eden uygulama, yakınlardaki taksi duraklarını gösteriyor. Dilediğinizi seçip direkt arayarak taksi çağırabiliyorsunuz.

Haberin Devamı

Bavul.com
Ücretsiz
Başarılı seyahat sitelerinden Bavul.com’a ait bu uygulamayla en uygun uçak biletlerini bulup anında satın alabilirsiniz. Uygulama üzerinde seyahatlerinizi organize etmeniz için de gerekli özellikler mevcut.

TapToDo
Ücretsiz
Google görevler listenizle ortak çalışabilen bir ‘yapılacaklar listesi’. Yoldayken veya bilgisayar başındayken gün içinde yapmanız gereken işleri not edebilir, aynı zamanda programa bir parola atayarak güvenlik düzeyini de artırabilirsiniz.

Foursquare
Ücretsiz
Dünyanın neresinde olursanız olun ‘check-in’ yaparak konumunuzu belirtin, arkadaşlarınıza nerede olduğunuzun bilgisini verin veya gittiğiniz mekânların mayor’lığı için başkalarıyla yarışın! Foursquare uygulaması Facebook’a bağlanabiliyor.

Camera+
0.99 dolar
Epey kullanışsız olan iPhone kamerasını yükseltme vakti. Seri çekim modu (burst shooting), titreşim engelleme (image stabilisation) ve program içinde montajlama gibi faydalı özellikleri, çeşitli filtrelerle birlikte bu araçta bulabilirsiniz. Hem de bir bardak çay maliyetine...

Beejive IM
9.99 dolar
iOS, BlackBerry ve Android’le uyumlu olan Beejive, anlık mesajlaşma mecralarının en iyilerinden. Messenger, Google Talk, AIM ve çok daha fazlasına bu araç üzerinden bağlanıp istediğiniz her an arkadaşlarınızla sohbet edebilirsiniz. Fiyatı biraz yüksek maalesef.

Haberin Devamı

Flipboard
Ücretsiz
Beğendiğiniz RSS beslemeleri artık dünyanın en şık dijital dergisi görünümünde. İlginç bir şeyler yakalamak için RSS beslemelerinin son bölümlerine uzun uzun bakmanız gerekmeyecek. Bölümleri oluşturup sayfaları çevirmek yeterli.

TV Rehberi
Ücretsiz
Türk televizyonlarının güncel yayın akışlarını telefonunuzdan takip etmek istiyorsanız, TV rehberi size 75 kanalın üç günlük akışlarını tarama imkânı sunuyor. ‘Anında ilet’ bildirimi yoluyla sevdiğiniz program başlamadan önce size hatırlatabiliyor.

IMDb
Ücretsiz
Filmlerle ilgili her türlü sorunuzun yanıtı. IMDb’de her türlü film ve dizi hakkında içerik mevcut. Sitede film eleştirileri, öneriler ve gerekli-gereksiz her türlü faydalı bilgi var. “Bu adamı nereden biliyorum?” gibi soruların tüm cevapları yine bu sayfada.

Haberin Devamı

EpicWin
2.99 dolar
Ailenize ev işlerinde yardım edemiyorsanız, bu uygulamayla ev işlerini oyuna dönüştürün. Puanlama sistemiyle işleyen bir ‘yapılacaklar listesi’ gibi düşünün. Geliştiricileri, uygulamanın planlı hareket etmeyi eğlenceli hâle getirdiğini savunuyor.

MyFitnessPal
Ücretsiz
İnternet üzerindeki en iyi kilo verme/sağlıklı yaşam sitelerinden biri. Aynı zamanda ailece gidişatınızı takip etmek için de iyi bir yol. Bu mobil uygulama, beslenme günlüğü ve besin veritabanı gibi faydalı içerikler de sunuyor.

Hepsiburada.com
Ücretsiz
Telefonunuzu mobil barkod okuyucusuna dönüştürün ve mağazada gördüğünüz bir ürünü internetten daha ucuza alıp alamayacağınızı anında öğrenin. Uygulama üzerinden ürün bilgileri de kolaylıkla görüntülenebiliyor.

Haberin Devamı

WolframAlpha
2.99 dolar
Ev işlerinizle ilgili detayları düşünürken bir ‘hesaplama motoru’ pek de işinize yaramayabilir, ama metrik sistemden para birimine kadar farklı ölçümleri hemen dönüştüren WolframAlpha’nın iOS uygulamasını seveceksiniz.

Phoster
1.99 dolar
Sadece iPhone veya iPad’inizi kullanarak poster tasarlamaya ne dersiniz? Üstelik Phoster’la profesyonel görünümlü bir poster için tasarım bilgisine hiç gerek yok. Broşür ve davetiye tasarlamak için de kullanılabilir.

Karnaval
Ücretsiz
Müzik platformu karnaval.com artık cebinizde. Tıpkı web sitesindeki gibi Süper FM, Metro FM, JoyTurk, Joy FM ve Radio Mydonose bu uygulama sayesinde de canlı olarak dinlenebiliyor. Mobil uygulamanın farkıysa RetroTurk, Zeplin, Kantin ve JoyTurk Akustik Karnaval adlı internet radyolarına yer vermesi.

Haberin Devamı

Chrome
Ücretsiz
Chrome’un iOS uygulaması, tıpkı bilgisayar sürümünden alışık olduğumuz gibi yalın bir görünüme sahip. iPad sürümünün üst kısmında açık sekmeleriniz ve evrensel adres çubuğu var. Adres çubuğunu arama çubuğu gibi de kullanabilirsiniz.

DJ Studio
Ücretsiz
‘İçinizdeki DJ’i ortaya çıkarın’ sloganıyla yayımlanan DJ Studio’nun geliştiricileri, uygulamayı kullanmak için özel bir beceriye ihtiyaç olmadığını iddia ediyor. Bu iddia tam doğru olmayabilir ama bedava uygulamayı denememeniz için sebep yok.

Hürriyet
Ücretsiz
iPad’de tablet gazetesi, iPhone ve Android telefonlarda ise Hurriyet.com.tr uygulaması olarak göreceğiniz Hürriyet, gündemi takip etmek için mutlaka cihazınızda olması gereken bir uygulama. Tablet gazetesi için ücretli üyelik almanız gerekiyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!