"Hedef her zaman şampiyonların şampiyonu olmak"

Güncelleme Tarihi:

Hedef her zaman şampiyonların şampiyonu olmak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2012 14:08

Galatasaray Kulübü'nün 107. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında kulübün kurucusu ve ilk başkanı Ali Sami Yen, kabri başında anıldı.

Ali Sami Yen'in Feriköy Mezarlığı'ndaki kabri başında düzenlenen anma törenine Galatasaray Kulübü Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar, kulüp başkan yardımcısı Adnan Öztürk, yönetim kurulu üyeleri Necati Demirkol, Mehmet Cibara, Sedat Doğan, Ali Gürsoy, Emir Sarıgül, İcra Kurulu Başkanı Lutfi Arıboğan, Sportif Koordinatör Bülent Tulun, Basketbol Şube Koordinatörü Murat Özyer ile kongre üyeleri ve kulüp çalışanları katıldı.
Adnan Öztürk, anma töreninde yaptığı konuşmada, şükran, minnet ve saygılarını sunmak için Ali Sami Yen'in mezarını ziyaret ettiklerini söyledi.

Ali Sami Yen'in zorlu koşullarda büyük bir vizyonla kulübü kurduğunu dile getiren Öztürk, şunları kaydetti: “(Amacımız Türk olmayan takımları yenmektir) diyebilecek vizyona, cesarete, felsefeye sahip Ali Sami Yen reisimiz ve arkadaşlarını ne kadar minnetle ansak azdır. Biz Galatasaray'ı yaşayanlar ve yaşatanlar, onların felsefelerinden bir an olsun kopmamaya çalıştık. Amacımız, Türk olmayan takımları yenmektir. Bunun açılımı, amacımız, dünyada başarılı ve lider olmaktır. Galatasaray Kulübü olarak birçok branşta Türkiye'de defalarca şampiyon olduk, Avrupa'da çok başarılı olduğumuz dönemler oldu ama bizler Galatasaray'ı yönetenlerin bir şeyi unutmaması gerekir. Galatasaray'ın hedefi her zaman şampiyonların şampiyonu olmaktır. Bu hedeften hiçbir zamandan sapmayacağımıza, Galatasaray'ın ilkelerine, kültürüne, prensiplerine göre yaşayacağımıza ilk reisimiz ve kendi nezdinde rahmetli arkadaşları önünde bir kere daha söz veriyorum.”

Adnan Öztürk'ün konuşmasının ardından anma töreni okunan dualarla sona erdi.

Etkinliklere yarın Galatasaray Lisesi'nde devam edilecek

Sarı-kırmızılı kulübün 107. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde yarın Galatasaray Lisesi'nde tören yapılacak.

Atatürk Anıtı'na çelenk konulması ve saygı duruşundan sonra Tevfik Fikret Salonu'na geçilecek. Burada “Hoş geldiniz” konuşması, saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Galatasaray Marşı'nın okunmasını takiben kulüp başkanı Ünal Aysal konuşma yapacak.

En kıdemli üyenin yaş kütüğüne 107. yıl plaketini çakmasının ardından, 50 yıllık Divan Kurulu üyelerine berat ve madalya verilecek, sarı-kırmızılıların yıl içinde her branşta kazandığı ödül ve kupaların tanıtımı yapılacak, kazanılan ödül ve kupalar Galatasaray Müzesi'ne teslim edilecek. Geleneksel Galatasaray Pilavı'nın yenmesinin ardından müze ziyaretiyle kutlama programı sona erecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!