IOC Koordinasyon Komitesi tesisleri inceledi

Güncelleme Tarihi:

IOC Koordinasyon Komitesi tesisleri inceledi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2012 13:44

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Koordinasyon Komisyonu, 2014 Kış Olimpiyatları'nın yapılacağı Rusya'nın Soçi kentinde tesisleri inceledi.

Jean-Claude Killy'nin başkanlığındaki ekip, bugün sona eren üç günlük ziyaret süresince statlar, buz hokeyi ve curling salonları, kayak merkezleri, kayakla atlama kuleleri ve biatlon parkurunun da aralarında bulunduğu olimpiyat tesislerinde incelemede bulundu.

Komisyon Başkanı Jean-Claude Killy, bu yıl başlayacak test sezonuna birkaç hafta kala, tesislerin hemen hepsinin tamamlanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirirken, yerel organizasyon komitesinin kaydettiği gözle görülür ilerlemeye övgüde bulundu. Tesislerde, son ziyaretlerinden bu yana büyük yol alındığına dikkati çeken Killy, “Rusya Başbakan Yardımcısı Dmitry Kozak ve organizasyon komitesini, çıkardıkları iyi iş için tebrik ediyorum. Otel inşaatları ve ulaştırmada kat edilen yol da beni ayrıca mutlu etti” diye konuştu.

Soçi-2014 Başkanı Dmitry Chernyshenko da IOC Gözlemci Programı'nda görev aldığı Londra Olimpiyatları boyunca, bu büyük organizasyonun nasıl düzenleneceğine dair birçok şey öğrendiğini belirtti. Chernyshenko, olimpiyatları en iyi şekilde düzenleyeceklerini ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!