Kopya kartçılara büyük operasyon

Güncelleme Tarihi:

Kopya kartçılara büyük operasyon
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2012 00:00

Kredi kartı bilgileri kopyalayan çeteye yönelik operasyonda 34 kişi gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Ankara polisi, kart bilgilerini ele geçirdikleri kişilerin hesabından harcama yaptıkları iddia edilen çeteye yönelik operasyonda 34 kişiyi gözaltına aldı.
Beş ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonda, kart bilgilerini ele geçirdikleri kişilerin hesabından, “kopya kredi” kartlarıyla harcama yaptıkları iddia edilen 34 kişi gözaltına alındı.

Bir yıl süren takip

Ankara Emniyet Müdürlüğü, Bilişim Suçları Şubesi ekipleri, vatandaşların kredi kartı bilgilerini sahte kartlara kopyalayarak hesaplarından harcama yapan bir çeteyi takibe aldı. Yaklaşık bir yıl süren teknik ve fiziki takibin ardından, Ankara ve İstanbul’un da arasında bulunduğu beş ilde eş zamanlı operasyon düzenleyen polis, 34 kişiyi gözaltına aldı. Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde ifadeleri alınan zanlıların, yurt dışındaki bankalarda hesapları bulunan çok sayıda kişinin kredi kartı bilgilerini “encoder” denilen cihazlarla kopyalayıp, sahte kartlara yükleyerek hesaplarından yaklaşık 1,5 milyon lira çektikleri öne sürüldü.

Haberin Devamı

Uluslararası dolandırıcılık

Zanlıların, mağdurların kredi kartı bilgilerine ulaşmak için yabancı bilgisayar korsanları ile anlaştıkları, elde ettikleri bilgileri sahte kartlara kopyalayıp bu kartlar aracılığıyla önceden anlaştıkları iş yerlerinde hesaplardan harcama yaptıkları iddia edildi. 34 zanlının, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!