'18 yaşa seçilme hakkı bu hafta Meclis'e gelebilir

Güncelleme Tarihi:

18 yaşa seçilme hakkı bu hafta Meclise gelebilir
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2012 11:32

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, ''18 yaşa seçilme hakkı getiren düzenleme bu hafta Meclis'e gelebilir'' dedi.

Haberin Devamı

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, seçilme yaşını 18'e düşüren, er ve erbaşların ile askeri öğrencilerin oy kullanmasına imkan sağlayan anayasa değişikliği teklifinin bu hafta Meclis'e gelebileceğini belirtti.

Bozdağ, TBMM'de gazetecilerin sorusu üzerine, grup başkanvekillerinin değişiklik üzerinde çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Telifin bu hafta TBMM'ye gelebileceğini ifade eden Bozdağ, “CHP ve MHP ile dün görüşüldü. Arkadaşlarımız bu çerçevede çalışmalarını yürütüyor” dedi.

Bozdağ, bazı eleştirilerin olduğunun anımsatılması üzerine, şunları kaydetti:

“Seçme mi seçilme mi çok önemli? Bir kişiye 'siz ülkenin Cumhurbaşkanını, Başbakanını, milletvekilini, belediye başkanını seçebilirsin' deyip 'sen kendin seçilemezsin' demek çok büyük yanlışlık olur. Esas olan seçilmek değil seçme kararı vermektir. 18 yaşını dolduran vatandaş seçme kararı veriyorsa seçilme kararı da verebilir.”

Haberin Devamı

CHP, 18 YAŞ ÖNERİSİNE SICAK BAKIYOR

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, CHP'nin, seçilme yaşının 25'den 18'e düşürülmesi ve silah altındaki er ve erbaşların oy kullanmasının önünün açılması konusuna sıcak baktığını belirterek, “MHP de yetkili kurullarında görüştükten sonra cevap verecek” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!