Pedallar Alaçatı'da çevrildi

Güncelleme Tarihi:

Pedallar Alaçatıda çevrildi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2012 00:00

İzmir’in Çeşme İlçesi, Alaçatı Beldesi'nde bu yıl 2'ncisi düzenlenen Alaçatı Dağ Bisikleti Yarışması'nda, ‘Elit Erkek Kategorisi’nde Brisaspor'dan Abdülkadir Kelleci, “Elit Kadın Kategorisi’nde ise Ankara'dan ferdi olarak katılan Esra Kürkçü birinci oldu.


Salcano Bisiklet, Veryeriler İnşaat, Org Sports ve İzmir Bisiklet Derneği'nin katkılarıyla Alaçatı'da 6-7 Ekim tarihleri arasında “Momentum Bisiklet Festivali” düzenlendi. “Bisiklet Dostu Alaçatı” sloganıyla yola çıkılan festivalin ilk günü, çocukların ve gençlerin bisikleti bir yaşam şekli haline getirmeleri amacıyla İzmir Bisiklet Derneği öncülüğünde vatandaşların katıldığı bisikletle Alaçatı Tur'u düzenlendi. Etkinliğin startını CHP'li Alaçatı Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Türkiye Bisiklet Federasyonu Asbaşkanı Abdurrahman Açıkalın, İzmir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan, Çeşme İlçe Spor Müdürü Yılmaz Buhan birlikte verdi. Daha sonra Değirmenaltı Sergi Salonu'ndaki “Bisiklet ve Fotoğraf” konulu sergi gezildi. İlk gün makarna partisi ile sona erdi.
İkinci gün ise kıyasıya mücadelelerin yaşandığı bisiklet yarışlarına sahne oldu. Elit Erkek Kategorisi'nde Brisaspor'dan Abdülkadir Kelleci birinci, Asproteas'tan Charan Molla Ahmet Ali ikinci, Brisaspor'dan İsak Ünal üçüncü oldu.
Elit Kadın Kategorisi'nde ise Ankara'dan ferdi yarışan Esra Kürkçü birinci, Brisaspor'dan Semra Yetiş ikinci, Samsun 19 Mayıs Üniversitesi'nden Asuman Burcu Balcı üçüncülüğü elde etti.
Yarışlarda dereceye girenler madalya ile ödüllendirildi. Yarışmada birinci olanlara Salcano Bisiklet Firması tarafından bisiklet, ikinci ve üçüncülere bisiklet lastiği hediye edildi.
 Alaçatı Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, önümüzdeki yıllarda da yarışlara destek vereceklerini söyledi.
Fotoğraflı
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!