Cimnastiğe sporcu aday

Güncelleme Tarihi:

Cimnastiğe sporcu aday
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2012 00:00

41 yıldır camianın içinde olduğunu belirten Çopuroğlu, öncelikle 10 yılı kapsayan bir vizyon çalışması yapacaklarını söyledi.

Haberin Devamı

Türkiye Cimnastik Federasyonu’nda başkanlığa yeni bir aday daha çıktı. Bolu Gençlik ve Spor İl Müdürü Suat Çelen’in ardından eski milli cimnastikçilerden Turgut Çopuroğlu da başkanlığa aday olduğunu açıkladı.
Çopuroğlu, 8 Kasım’daki genel Kurulda başkanlığa aday olduğunu belirterek, “Hep birlikte Türk cimnastiğini daha yüksek noktalara getirmek, federasyonu daha kurumsal bir yapıya kavuşturmak ve alt yapı eksikleri tamamlanmış bir branş olmayı hedefliyoruz. Artık olimpiyatlarda altın madalyaya yönelen bir camia olmak istiyoruz” dedi.
52 yaşında bir maden mühendisi olduğunu kaydeden Çopuroğlu, cimnastikle 10 yaşında tanıştığını, geçen 41 yılda milli sporculuk, hakemlik, yönetim kurulu üyeliği ve asbaşkanlık yaptığını ifade ederek, şöyle devam etti:
“Önümüzdeki yıllarda 2023 vizyonumuz var. 2024 Olimpiyatlarında Türk cimnastiğini takım halinde başarılarıyla görmeyi hedefliyoruz. Ayrıca gelecek yıl Mersin’de yapılacak Akdeniz Oyunları, 2014’te İzmir’de yapılacak Dünya Ritmik Cimnastik Şampiyonası ve 2016 Olimpiyatları’nda Türkiye’yi en yüksek seviyede temsil etmek en temel hedeflerimiz arasında yer alıyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!