GeriSeyahat Nereye gitmeli
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Nereye gitmeli

Nereye gitmeli

Buraları görebilir, konaklayabilir, deneyebilirsiniz.

Boğaziçinde yalı turu

Rena Travel, 13 Ekim’de seyahat yazarı ve VIP rehberi Saffet Emre Tonguç’la Boğaziçi turu düzenliyor. Üç saatlik gezi, Kraliçe İkinci Elizabeth dahil pek çok ünlüyü ağırlayan Keyifstyle yatıyla yapılacak. Turda Tonguç dünyanın en güzel su yollarından birini hikayeleri, insanları ve binalarıyla anlatacak. Sınırsız çay, kahve ve kurabiye ikramının, yanında bol sohbet ve yalı dedikodusu var. Tekne Kabataş İskelesi’nden saat 13.30’da hareket edecek. Fiyatı 75 TL. (Tel: 0312 231 20 45)

Kasımda üç ülke

Geziciyak 23 Kasım’da 15 günlük Vietnam, Laos ve Kamboçya turu düzenliyor. Ho Chi Minh, Mekong Nehri, Cu Chi Tünelleri, Da Nang, Hoi An Antik Kenti, Heu Royal City, Hanoi, Halong Körfezi, Luang Prabang, Vang Vieng, Vientiane, Phnom Penh, Siem Reap gezilecek yerler arasında. Fiyatı toplam 4150 TL. (www.geziciyak.com)

Peru ve Bolivya’yı keşfedin

Fest Travel, 24 Ekim’de Latin Amerika’ya 12 günlük gezi düzenliyor. Peru ve Bolivya’nın keşfedileceği gezi kapsamında Cuzco, Machu Picchu, Tiwanaku ören yeri, Lima Tarihi Merkezi ve Nasca Çizgileri, Pasifik Okyanusu’nun çöl görünümlü kıyıları, Titicaca Gölü, And Dağları görülecek. Fiyatı 5750 Dolar. (www.festtravel.com)

Etstur’la Kurban Bayramı’nda yıldız yağmuru yaşanacak

Kurban Bayramı’nda Etstur’la Kemer’deki Rixos / Sungate’e gidenler bayramın ikinci günü Ferhat Göçer’i, dördüncü günü Sezen Aksu’yu dinleyecek. Antalya’daki Mardan Palace’ta bayramın ikinci günü Volkan Konak, son günü Ebru Gündeş sahne alacak. Kuzey Kıbrıs otellerinde de bayramda ünlüler geçidi yaşanacak. Cratos’ta 25 Ekim’de Soner Olgun, 26 Ekim’de Bülent Ersoy, 27 Ekim’de Hadise, 28 Ekim’de ise Serdar Ortaç sahne alıyor. Kaya Artemis’te 27 Ekim’de Sibel Can, aynı gün Merit Crystal’de ise Funda Arar sahnede olacak. (www.etstur.com)

Kestane toplayın

Kocaeli’ndeki Ogzala Çiftliği’nde hamaklarda dinlenebilir, orman içinde kısa yürüyüş parkurlarında yürüyüş yapabilirsiniz. Şu günlerde kestaneler açılmaya başladı, kendi kestanenizi toplayabilirsiniz. İki kişi yarım pansiyon konaklama 200 TL. (www.ogzala.com)

Gürcistan’da üç gün

Vargit Turizm, bayramda Trabzon çıkışlı beş günlük Doğu Karadeniz ve Gürcistan turu düzenliyor. Turun ilk iki gününde Ayder, Uzungöl yaylaları görülecek. Ardından Batum ve Tiflis’e geçilecek. Konaklama, ulaşım dahil gezi bedeli 750 TL. (www.vargit.com.tr)

Bayram tatilinde yoga kampı

LykiaWorld Ölüdeniz’de 24 Ekim’de altı günlük yoga kampı var. Akif Manaf yönetimindeki etkinliğe kayıt için son başvuru tarihi 15 Ekim. İki kişilik odada tam pansiyon konaklama ve etkinliğe katılım bedeli kişi başı 1150 TL. (Tel: 0212 265 23 54)

Doğanın içinde şehrin karmaşasından uzak

Villa Fe, Çatalca’da yer alıyor. Atatürk Havalimanı’ndan 45 dakika uzaklıktaki 150 dönümlük fidanlığın içinde, Akdeniz mimarisinde inşa edilmiş. Çoğu antika eşya ile düzenlenmiş, bir süit, bir king süit’i ve 9 avlu odası var. Toplam 26 kişi ağırlayabiliyor. İki kişi yarım pansiyon konaklamanın fiyatı 240 TL. (www.villafe.com)

Nehir kıyısında dinlenin

Piccolo Mondo, Ağva’da yeşil doğanın içerisinde, Göksu Nehri’nin kıyısında bulunuyor. 8’i Osmanlı tarzı cumbalı ev modelinde olmak üzere toplam 20 odası var. Şömineli kapalı restoranı ve nehir manzaralı iskele restoranında müzik de yapılıyor. 2 kişi konaklamanın gecelik fiyatı hafta içi 220, hafta sonu 280 TL. Bu fiyata kahvaltı ve akşam yemeği dahil. (Tel: 0 216 721 73 79) (www.piccolomondohotel.com)

Selimiye koyunu seyredin

Kekik Hotel Marmaris’e bağlı Selimiye’de bulunuyor. Bulunduğu noktadan Selimiye koyunun en güzel manzarasını görebilirsiniz. 4 standart, 2 şömineli suit odası bulunuyor. Restoran ve cafesi var. İki kişi oda kahvaltı konaklamanın fiyatı 160 TL. (Tel: 0 532 353 32 14)
(www.kekikotel.com)

Alanya’da tatil yapın

Centauera Butik Otel; Alanya’nın merkezinde bulunuyor. Tarihi bir balıkçı evinin restorasyonu sonucu bugünkü halini almış. Toplam 5 odası var, dört tanesi deniz manzaralı. Standart odada konaklamanın fiyatı kahvaltı dahil 75 Euro. (www.centauera.com)

Bolu ovasını ve dağlarını seyredin

Villa Neva Bolu şehir merkezine 15 km mesafede Kındıra köyünde. Otel bölümünde 4 oda, bar, lokanta, şömineli dinlenme mekanı bulunuyor. Ev bölümünde 2 oda, büyük ekranlı ve ev sinema sistemli TV bölümü ile ayrı bir şömineli salon var. Tesiste Bolu ovasını ve dağlarını panoramik olarak seyredebiliyorsunuz. Terasta ve bahçede değişik dinlenme mekanları bulabilirsiniz. (www.nevavilla.com) (Tel: 0 374 226 48 96)

Mönüde tamamen organik yiyecekler bulunuyor

Otel Kaktüs Çiçeği Bodrum’da Göltürkbükü’nde. Denize sıfır konumda, 18 odası var. Şehre 30 km uzaklıkta. Avlusu rengarenk çiceklerle bezenmiş. Mönüde tamamen organik ürünlerle hazırlanmış Ege ve Akdeniz yemekleri var. İki kişi oda kahvaltı konaklamanın fiyatı 150 TL. (Tel: 0 252 377 52 53) (www.kaktuscicegi.com.tr)

False