Taksim'de "Kurtuluş Yürüyüşü"

Güncelleme Tarihi:

Taksimde Kurtuluş Yürüyüşü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2012 00:00

İstanbul'un düşman işgalinden kurtuluşunun 89. yıl dönümü dolayısıyla Taksim'de “Kurtuluş Yürüyüşü” gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ın da aralarında bulunduğu grup, Galatasaray Lisesi önünde toplandı. Ellerindeki Türk bayrakları taşıyan grup, belediye bandosu eşliğinde Taksim Meydanı'ndaki Cumhuriyet Anıtı'na kadar yürüdü.

TAKSİM'DE KURTULUŞ YÜRÜYÜŞÜ

İSTİKLAL CADDESİ'NDE YÜRÜDÜLER / WEB TV

Cumhuriyet Anıtı'na, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı çelenginin sunulmasının ardından İstiklal Marşı söylendi ve göndere bayrak çekildi.
Yürüyüş sırasında açıklama yapan Vali Mutlu, imparatorluk başkentinde, güçlü bir şehrin tarihinde maalesef kısa bir dönem de olsa işgal yıllarının yaşandığını söyledi.
Mutlu, işgal kuvvetlerinin şehirden ayrılışının yıl dönümünü bugün heyecanla kutladıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:
“İstanbullular, şehirlerini geçmişinden de güç alarak geleceğe hazırlamak için, bugün birlik ve beraberlik içinde bu anlamlı günde bir aradalar. İstiklal Caddesi'nde 6 Ekim Kurtuluş Günü sebebiyle bir şükran günü yürüyüşü düzenlendi. Kuvay-ı Milliye'ye, başta Atamız olmak üzere tüm şehit ve gazilerimize şükranlarımızı ifade ediyoruz. Onların emaneti olan bu güzel şehre ve geleceğe sahip çıkmak için bütün gücümüzle çalışıyoruz. İnşallah bu şehri, Cumhuriyetimizin 100. yılında dünyanın en güçlü şehri haline getirebilmek ve tabii ülkemizi de aynı konuma taşıyabilmek için bütün güzümüzle devlet, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşları büyük bir heyecanla görevlerinin başında. İşgal günlerinin hiçbir zaman hafızamızdan silinmemesi için de özel çaba sarf edeceğiz.”

Türk milletinin tarihteki acı günlerini bir daha yaşamaması için milli birlik ve beraberliğin güçlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Mutlu, “Tarihimizde İstanbul'un işgal görmesi en büyük acımız. İşgal yıllarının acısını ve sıkıntısını hep birlikte yaşıyoruz. Geleceğe güçlü adımlar atmak için el ele, kol kola hep bir aradayız. İstanbul'u 2023'e çok güçlü bir şekilde hazırlamanın çabası içindeyiz. Birlik ve beraberlik içerisinde İstanbulumuz'a sahip çıkma duygusu içerisinde yürüyoruz. İnşallah bu şehrin her günü daha güzel olacak” diye konuştu.

“Bu topraklar kolay elde edilmedi”

Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş da insanların hayatlarında çok güzel günler olduğu gibi sıkıntılı günlerin de bulunduğunu söyledi.
Bin yıllık tarihi bu topraklarda geri bırakmış bir millet olarak maalesef İstanbul'da sıkıntılar yaşandığını ifade eden Topbaş, şöyle konuştu:
“Bu topraklar kolay elde edilmedi. Bütün şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Türk milleti, tarihte 'Geldikleri gibi giderler” ibaresiyle kararlılığını gösterdi. Atatürk'ün gösterdiği o büyük hedeflere, muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak, hatta üzerine çıkmak için hep beraberce bu milli mücadele ruhunu, yaşadığımız destansı kahramanlığı, 74 milyonluk büyük bir ailenin bireyleri olarak aynı şekilde başaracağımıza inanıyorum. Allah bir daha böyle (İstanbul'un işgali) sıkıntıları yaşatmasın. Güzel yurdumuzda hep beraber huzur ve barış içinde dünyaya da barış yansımalarıyla yaşamamızı diliyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!