44 şirketi var ama haberi yok

Güncelleme Tarihi:

44 şirketi var ama haberi yok
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2012 15:47

Ankara'da kurdukları paravan şirketler üzerinden naylon fatura keserek devleti 20 milyon TL zarara uğrattıkları iddia edilen 19 kişi, polisin operasyonuyla gözaltına alındı. Ev kadını 56 yaşındaki Ayşe B.'nin üzerine 44 şirket, sokakta yaşayan madde bağımlısı bir kişinin üzerine ise 8 şirket kurulduğu ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Ankara'da çöp toplayarak geçimini sağlayan bir kişi, evine gelen haciz üzerine yaptığı araştırmada üzerinde şirket olduğunu öğrendi. Bu kişinin şikayeti üzerine soruşturma başlatan Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, paravan şirketler kurup naylon fatura kestikleri öne sürülen bir çetenin varlığını belirleyip, takip başlattı.

OPERASYON ANI KAMERADA / WEB TV

Yaklaşık 8 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından, Ankara, İstanbul ve Adıyaman'da önceden belirlenen 29 adrese 'Paravan' adı verilen eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda, çetenin elebaşı konumundaki Ünsal D.'nin de aralarında olduğu 19 kişi gözaltına alındı.

10 MİLYON TL'LİK VURGUN

Şüphelilerin kaldıkları yerlerde yapılan aramalarda, çok sayıda kimlik ve tapu fotokopisi, ödeme makbuzları, vergi levhaları, vekaletnameler, imza sirküleri, farklı GSM şirketlerine ait 212 telefon hattı, sahte polis tanıtım kartı, çek karne fotokopileri ve çeşitli bankalara ait çek fotokopileri ele geçirildi. Kurdukları 245 paravan şirketle devleti 20 milyon lira zarara uğrattıkları tespit edilen şüphelilerin, şirket kurmak için üzerinde mal varlığı bulunmayan, icra ve kredi borcu olmayan farklı kişiler buldukları, bu kişilerden bazılarını para vererek şirkete ortak ettikleri belirlendi.

Haberin Devamı

4 KİŞİLİK BELİRLEYİCİ EKİP

Çetenin, borcu bulunmayan kişileri tespit için 4 kişilik bir ekip oluşturduğu bildirildi. Kurulan 4 kişilik ekip, önce durumu uygun olan kişileri belirleyip ardından bağlantıya geçerek belli bir ücret karşılığında bu kişilerin üzerine şirket kurdukları öğrenildi.

Zanlıların şirketler üzerinden vergi iadesi aldıkları, naylon fatura kestikleri, bankalardan çek ve teminat aldıkları tespit edildi.

EV KADINININ ÜZERİNE 44 ŞİRKET

Çetenin elebaşı Ünsal D.'nin daha önce tekstil işiyle uğraştığı, ancak iflas ettiği belirtildi.

Bu arada gözaltına alınan 19 kişi arasındaki ev kadını Ayşe B.'nin üzerine 44 şirket bulunduğu ortaya çıktı. Ayşe B. ifadesinde çeteden bir miktar para aldığını belirterek, "Bana atölye kurduklarını ve beni de ortak ettiklerini söylediler. Kar payında bana para vereceklerini belirtiler. Üzerimde 44 şirket olduğunu bilmiyordum. Ev kadınıyım, hiç işim olmadı. Şirketin ne olduğunu da bilmiyorum, buraya gelince öğrendim. Yoksa 44 şirketim olsaydı ev hanımı olur muydum?" dediği öğrenildi.

Haberin Devamı

Şüpheliler, Emniyet'teki işlemlerinin ardından, Ankara Adliyesi'ne sevk edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!