2 ihmal: bir ölü bir ağır yaralı

Güncelleme Tarihi:

2 ihmal: bir ölü bir ağır yaralı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2012 00:00

Okulların açılmasıyla, ihmal sonucu facialar da başladı. Kocaeli’nde 13 yaşındaki Yunus, kaçan topu almak için tırmandığı direkte, açık bırakılan bir tel nedeniyle akıma kapılarak feci şekilde can verdi. Trabzon’da da henüz 5 yaşındaki Resul, bu yıl öğretime açılan okulun 200 kiloluk demir kapısının altında kalarak ağır yaralandı.

Haberin Devamı

KOCAELİ’nin Karamürsel ilçesindeki Gazanfer Bilge İşitme Engelliler İlköğretim Okulu’nda 13 yaşındaki işitme engelli Yunus Eser, arkadaşlarıyla birlikte okulun bahçesinde futbol oynarken, topları yandaki Yurtkur öğrenci yurdunun bahçesine kaçtı. Yunus, topu almak için demir korkuluklara çıkıp, metal aydınlatma direğinden aşağı inerken çırpınmaya başladı.

O hattı kim çekti?

Yunus, yurttaki öğrenciler tarafından kaldırıldığı devlet hastanesinde kurtarılamadı. Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. görevlileri, direğin altında açıkta bir kablo belirledi. Buradan daha önce bir hat çekildiği anlaşılırken, bu hattı kimin çektiğinin belirlenmesi için Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlattı.

Okullarda demir kapı faciaları sezonu açıldı

Okul demir kapılarının devrilmesiyle bugüne kadar yaşanan facialara Trabzon’da bir yenisi eklendi.

Haberin Devamı

Önceki akşam, abisi Hami ile, TOKİ’nin yaptırdığı ve bu yıl öğrenime açılan Bahçecik İmam Hatip Ortaokulu’nun bahçesinde oynamaya giden ilköğretim 1’inci sınıf öğrencisi Resul Demir (5), üzerine düşen 200 kiloluk çelik kapının altında ağır yaralandı. Çenesi kırılan, kulağı kopan küçük çocuk, KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’nde yoğun bakıma alındı.

Aynı kapının ikinci ‘vakası’

Ölümle pençeleşen çocuğun dedesi Osman Sarı, “Koskoca demir kapı duvara bir demir parçası ile tutturulmuş, elle çıkartılabiliyor” iddiasında bulundu. Sarı, “Daha önce de benzer bir olay yaşanmış. Bu inşaatı yapan ve kontrol edenlerin sorumluluğu ortada” dedi. - Osman ŞİŞKO / DHA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!