Ya ben gidecektim ya Alex

Güncelleme Tarihi:

Ya ben gidecektim ya Alex
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2012 00:39

F.Bahçe Başkanı Yıldırım, Alex’in gerçekleri anlatmadığını söylerken, karşısında laubali davranışlar sergilediğini belirtti, “Onu çok severim ama F.Bahçe için kimseyi tanımam” dedi.

Haberin Devamı

ALEX’in Fenerbahçe’den ayrılmasıyla ilgili tartışmalar, giderek boyut kazanıyor. Brezilyalı futbolcunun önceki gün resmi internet sitesinden yaptığı açıklamaya başkan Aziz Yıldırım, dün canlı yayında yanıt verdi.

Aziz Yıldırım, sarı lacivertli takımın Mönchengladbach ile yapacağı maçı için kafilenin Almanya’ya hareketinden önce Sabiha Gökçen Havalimanı’nda gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Aziz Yıldırım; asbaşkan Ali Yıldırım, Aykut Kocaman ve tercüman Samet Güzel’in de yer aldığı basın açıklamasında şunları söyledi:
“Ben de Alex’i çok seviyorum. 50 bin kişi aleyhine bağırdığında ben onu alkışladım. Bu süreçle ilgili tüm açıklamaları, o açıklamalarını yaptıktan sonra Salı günü yapacağız. ”

İŞTE YILDIRIM'IN AÇIKLAMALARI / WEB TV

ALEX DE SOUZA İLK KEZ KONUŞTU

Namuslu adam doğruları söyler

Haberin Devamı

- “O gün ’4’te geliyorum’ dedi, 4’ü çeyrek geçe geldi. Odaya aldım. Elinde hala telefonu vardı, hala yazıyor. Ayak ayak üstüne attı. Bir büyüğünün karşısında ayak ayak üstüne attı. Hala tweet atmaya devam ediyordu, yüzümüze bakmıyordu.”
“Benim durumum ne olacak’ dedi. ’Sen ne istiyorsan o olacak’ dedim. ’Hoca beni kadroda düşünmediğini söyledi. Siz ne düşünüyorsunuz?’ dedi. Kalmak istiyorsa, takımla birlikte kadroda olmayacağını söyledim. O da gitmek istediğini söyledi. Eylül sonu itibariyle 1 lira alacağı yoktur.”
“Fenerbahçe’nin menfaatleri için gerekirse 1 saniyede karar veririm. O gün nasıl ayağa kalkıp alkışladıysam, bugün de dirayetle karar verdim.”
“Alex başkanın önüne çıkarsa, ya başkan gider ya da Alex gider. Tüm konuşmalarımda yanımda bu çocuk (Samet Güzel) var. Onun da namusu şerefi varsa doğruları söyler.”

Resmi siteden seslendiler

- “SAHADAKİ Alex’e ben kefilim. Ama saha dışındaki Alex’e kefil değilim. Hiç kimse Fenerbahçe’den büyük değildir. Kendisine yemek verelim, bir veda yapalım dedik, istemedi.”

“Aykut Kocaman, kendi istediği sürece buradadır. Taraftarların arasına nifak sokmaya çalışıyorlar.”

“Gazeteye ilan veriyorlar. Dün Alex’e küfür edenler, bugün arkasından gözyaşı döküyor.”

Haberin Devamı

“Aykut Kocaman, Alex, Aziz Yıldırım birer şahıstır. Fenerbahçe ise bir kurumdur. Biz kurumun arkasında mı duracağız şahısların mı? Şahıslar gider Fenerbahçe ömür boyu vardır.”

“Teyzem de, kızım da seviyor Alex’i. ama burada huzur kalmadı. Onu sevmek ayrı, bu ayrı. Hepsini anlatacağım. Samet de anlatacak.”

“Alex’i ben de, Aykut Kocaman da Ali Yıldırım da seviyor. 8 sene burada kalması için ne fedakarlıklar yaptığımı biliyor. Ama Fenerbahçe’nin menfaatleri için her zaman gözümü bile kırpmadan 1 dakikada karar veririm. Kendisi için söylediğimiz hiçbir şeyi kabul etmedi”

ALEX Mİ KOCAMAN MI - İşte dev anketin sonucu

KOCAMAN: "ALEX DOĞRUYU SÖYLEMİYOR"

Haberin Devamı

ALEX NE DEMİŞTİ?

Başkan beni 3 dakikada sildi

- ALEX de Souza, önceki gün internet sitesinden yaptığı açıklamada, Aziz Yıldırım ile yaptığı görüşmeyi, Başkan’ın dünkü ifadelerinden farklı biçimde aktarmıştı. İşte Alex’in o açıklaması:

“Pazartesi tesislere gittiğimde teknik direktör odasına çağrıldım ve benim kadro dışı bırakıldığımı söyledi. Asıl sebebi öğrenmek istedim.”

Teknik direktör bunun karşısında ‘Ben teknik direktörüm ve takımın liderliği bende. Ama sen çok büyüksün ve kuvvetlisin. Seni planlarım içerisine alamam, bundan dolayı böyle bir karar aldım’ dedi.

“Başkan’ın odasına 16:15’de girdim, ve 16:18’de de çıktım. 8 yıllık kulüp tarihinde ki  varlığıma 3 dakikada karar verdi.”

Haberin Devamı

“Başkan “Evet, konuşabilirsin” dedi. Ben de ‘Teknik direktörün kadro dışı bırakılmamla ilgili kararını nasıl değerlendirdiğini’ sordum.” ‘Karar senin! İstersen ayrı çalışırsın istersen gidersin’ şeklinde cevap verdi benim eski başkanım. Böylece de bitti.”

Canlı yayında ZOR ANLAR

Aziz Yıldırım’ın, Alex ile görüşmesinde söylediklerine tanık olması için tercüman Samet Güzel’i adeta sorgulaması yayıncılık tarihine geçti.

· AZİZ YILDIRIM: Ben Alex’i hepinizden çok seviyorum. 50 bin kişi kalkıp, “Alex dışarı” diye bağırırken, ben ve arkadaşlarım alkışladık. Arkasında durduk. Ben kendisi konuştuktan sonra açıklama yapacağım. Samet burada. Bütün tercümeleri o söyleyecek. Doğruyu yanlışı o söyleyecek. Aykut Hoca ile görüştükten sonra Beni aradı, “Alex, sizle konuşmak istiyor” diye. 16.00’da gelin dedim. Saat 16.15’te kulübe geldiler. Öyle mi?
· SAMET GÜZEL: Doğru.
· AY: F.Bahçe Başkanı’nı beklettiler. Odaya aldım. Elinde tweet. Elinde telefonu. Devamlı yazıyor. Kafa böyle. Öyle mi?
· SG: Evet.
· AY: Söyle! Söyle! Herkes duysun, kamuoyu duysun.
· SG: Doğru.
· AY: Ayak ayak üstüne attı. Bizim örf ve adetlerimizde büyüğün karşısında ayak ayak üstüne atmak yok. Bak nerelere iniyorum. Ayak ayak üstüne tweet devam ediyor. Yüzümüze bakmıyor. Sordum, “Ne diyor” dedim. “Benim durumum ne olacak” dedi. “Sen ne istiyorsan öyle olacak”, dedim. Sordum mu böyle?
· SG: Doğru.
· AY: Kendisi ne dedi, anlat. Sen anlat. Başka ben bir şey söyledim mi? Anlat.
· SG: “Hoca beni kadroda düşünmediğini söyledi. Siz ne düşünüyorsunuz?” dedi. Başkanımız da, “Sen ne düşünüyorsan öyle olacak” dedi. “Kalmak istiyorsan, kadroda olmayacaksın, bunu da söyleyebilirsin.” dedi Başkanımız. “Ben gitmek istiyorum” dedi, Alex.
· AY: “Mukavelemi fesh edin” dedi. Öyle mi söyledi? Ben de avukata, “Oturun konuşun” demedim mi?
· SG: Doğru.
· AY: Eylül ayı sonu itibariyle Alex’in kulüpten alacağı 1 lira var mıydı?
· SG: Yok.
· AY: Yüksek sesle söyle, herkes duysun.
· SG: Yok, yok, yok.
· AY: Hiçbir alacağı yok. Vermiş olduğumuz bir çek vardı. Onu da cuma günü getir, nakit ödeyeceğiz dedik.
· SG: Doğru.
· AY: 3 dakikada diyor. Ben gerekirse, Fenerbahçe için saniyede karar veririm. O gün nasıl kalması için karar verdiysem, dirayet gösterdiysem, bugün de gitmesi için kararı verdim. Eğer Alex, Fenerbahçe Başkanı’nın üstüne çıkmışsa, o zaman ya başkan gider ya Alex. Bütün konuşmalarımda bu çocuk vardı. Şahidim bu çocuktur. Bu çocuğun da namusu, şerefi varsa doğruları anlatır. Önümüzdeki hafta veya salı günü bir basın toplantısı düzenleyeceğim. Saha içindeki Alex’e kefilim ama saha dışındaki Alex’e değilim. Ben anlatacağım her şeyi. Kendisine yemek verelim, veda için  gerekeni yapalım demedim mi? Organize edelim, demedim mi?
· SG: Evet, dediniz.
· AY: Ona söylemediniz mi?
· SG: Evet, söyledik.
· AY: O ne dedi?
· SG: İstemediğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!