Tiyatrocular eylemde

Güncelleme Tarihi:

Tiyatrocular eylemde
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2012 23:51

İstanbul Şehir Tiyatrosu Sanatçıları Derneği (İŞTİSAN) üyesi bir grup, Şehir Tiyatroları'nın "yeni yönetmeliğini" protesto etti.

Haberin Devamı

Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi önünde düzenlenen protesto eyleminde, ellerinde dövizler taşıyan grup üyeleri, “Şehir Tiyatroları yok edilemez” pankartı açtı. Bir süre slogan atan grup üyeleri, alkış tutarak düdük çaldı.

Tiyatro sanatçısı Levent Üzümcü, grup adına yaptığı basın açıklamasında, tiyatroların belediyenin bir şube müdürlüğüne dönüştürüldüğünü iddia ederek, “Aylar önce ‘Susmuyoruz’ diye çıktık bu yolculuğa. ‘Susmayacağız’ diyerek, sürdüreceğiz. Bu sözlerimiz, bir oyunun replikleri değil” diye konuştu. Şehir Tiyatroları’nın yeni yönetmeliğinin kabul edilemez olduğunu söyleyen Üzümcü, “BSanatın içeriği ve biçimi siyasal iktidarların günlük politikalarının konusu değildir, olamaz. Devletin, hükümetin ya da yerel yönetimlerin sanat kurum ve kuruluşları için sanat politikası oluşturması düşünülemez” dedi.

Açıklamanın ardından, Kardeş Türküler grubunun küçük bir konser verdiği protesto gösterisine, oyuncu Kadir İnanır ve Bedri Baykam da katıldı.

Haberin Devamı

Tiyatrocular eylemde


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!