Genelge çıkalı dört yıl oldu galeriler hala duruyor

Güncelleme Tarihi:

Genelge çıkalı dört yıl oldu galeriler hala duruyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2012 00:00

Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, oto galerilerini Meclis gündemine taşıdı.

Haberin Devamı

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, İkinci el oto galerilerinin kent dışına çıkarılmasını öngören genelgenin üzerinden dört yıl geçtiğini hatırlatarak, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle Meclis’e yazılı soru önergesi sundu.
“Genelgede, büyük bölümü LPG’li olan bu araçların, özellikle geceleri apartmanların giriş katlarındaki dükkanlarda bırakılmasının bina sakinleri için büyük risk oluşturduğu belirtilmektedir” diyen Nazlıaka, şöyle dedi:
“Halkın can ve mal emniyetini temin etmenin idarenin başlıca görevlerinden olduğuna dikkat çekilen genelgede, bu kapsamda, olası tehlikelere karşı önlem alınmasının, sağlıklı ve sürdürülebilir bir çevrede güvenli yaşam alanlarının oluşturulmasının, gerek valiliklerin gerekse yerel yönetimlerin temel görevleri arasında olduğu belirtilmiştir.

Haberin Devamı

BAŞKENT'TE GALERİ AÇILIMI

Yasal işlem yapıldı mı

Genelgede ‘büyükşehir belediyeleri, il belediyeleri ve nüfusu yüz binden fazla olan ilçe belediyeleri, ikinci el oto galerilerini 2009 yılı Mayıs ayının sonuna kadar yerleşim alanları dışında belirlenecek mekanlara taşıyacaklardır’ hükmü yer almaktadır. Söz konusu genelgeyi yerine getirmeyen valilik ve belediyeler hakkında hangi işlemler yapılmıştır?
Genelgede, ‘insanların kullanımına ayrılan kaldırımların, ikinci el oto galerilerinde satışa sunulan araçlar yoluyla işgali önlenecek ve aykırı davranan iş yerleri hakkında kapatma da dahil olmak üzere her türlü yasal işlem yapılacaktır’ denilmektedir.

Valilik neden duyarlı değil

Bu kapsamda kaç işyerine ceza kesilmiştir? Bu işyerlerinin illere göre dağılımı nedir? Yapılan diğer işlemler nelerdir?
Büyük bölümü LPG’li olan bu araçların, özellikle geceleri apartman sakinleri için büyük risk oluşturmaktadır. Binalarda ve çevrede bulunan halkın can ve mal güvenliğini tehdit etmektedir. Bu ihmalden meydana gelebilecek bir olayın sorumlusu kim olacaktır? Çubuk ve Akyurtlu besicilerin yaklaşan Kurban Bayramına rağmen ahırlarını kapatan Ankara Valiliği aynı duyarlılığı insan ve çevre sağlığı için tehdit oluşturan otomobil galerine neden göstermemiştir?”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!