Atina’yı grev ateşi sardı

Güncelleme Tarihi:

Atina’yı grev ateşi sardı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2012 00:00

Yunanistan’da “genel grev sezonu” molotof ve gözyaşartıcı bombalarla açıldı. Başkent Atina’nın merkezi dün yeniden savaş meydanına dönüştü.

Haberin Devamı

Yunan hükümetinin önümüzdeki günlerde açıklayacağı 11.5 milyar euro’luk yeni kemer sıkma ve tasarruf tedbirlerini protesto amacıyla parlamento binasının da bulunduğu Sintagma meydanında onbinlerce göstericisinin katıldığı yürüyüşten sonra anarşistler polis ile çatıştı.

Kendilerini “iktidar karşıtı” olarak tanımlayan yüzleri maskeli yüzlerce anarşist,  olay çıkmaması için olağanüstü güvenlik önlemleri alan yüzlerce polise taş sopa ve molotof kokteylleri ile saldırdı. Polis gözyaşartıcı bombalarla cevap verdi. Yaklaşık 2 saatliğine cehenneme dönüşen Sintagma meydanında büyük maddi hasar meydana geldi. Anarşistler, meydandaki kioskları ve ağaçları ateşe verdiler. Olaylarda 3 kişi yaralandı, 104 kişi gözaltına alındı.

Bu arada, genel grev çerçevesinde Yunanistan’daki tüm devlet daireleri, bankalar, belediyeler ve okullar kapalı kaldı. Hastanelerde sadece acil vakalara bakıldı. Havaalanlarında çalışanların iki saatlik iş paydosu ile greve iştirak etmeleri yüzünden bazı uçak seferleri iptal edildi. Toplu taşıma araçlarının büyük bölümü çalışmadı. Medya da 3 saatliğine sustu. 
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!