Eroini yufka gibi açmışlar

Güncelleme Tarihi:

Eroini yufka gibi açmışlar
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2012 00:00

İstanbul ve Denizli’de yapılan eşzamanlı baskınlarda, merdaneyle inceltilerek yaprak haline dönüştürülmeye çalışılan 32 kilo 650 gram eroin ele geçirildi. “Kumarhaneler kralı” Ömer Lütfi Topal’ın ortağı Hakkı Aksoy ile 4 adamı gözaltına alındı.

Haberin Devamı

İSTANBUL Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri 6 ay önce, öldürülen “Kumarhaneler Kralı” Ömer Lütfi Topal’ın ortağı olduğu iddia edilen Hakkı Aksoy’un, İran’dan Hollanda’ya eroin sevk edeceği bilgisini aldı. Aksoy’la bağlantılı kişiler telefon ve fiziki takip altına alındı. Zamanının büyük bölümünü Avrupa’da geçiren Aksoy’un, Türkiye’ye girdikten sonra çete üyeleri arasındaki hareketlilik polisin dikkatini çekti. Takipte eroin Tosun Teoman K. tarafından İran’dan getirilerek Denizli’ye götürüldü. Adem A. ile Ergun K. tarafından teslim alınan eroin bir eve götürüldü ve ev gözetlemeye alındı. Aksoy’un sevkiyat talimatı deşifre edilince Denizli’deki ev ile İstanbul’daki adreslere eşzamanlı baskın yapıldı. İstanbul’da, Hakkı Aksoy ve Muhsin S., Denizli’de ise Tosun Teoman K., Adem A. ve Ergun K. yakalandı.

Haberin Devamı

Tekstil ürünlerinin arasında

Evde yapılan incelemede, kalıplar halindeki eroinin hamur haline getirildiği ve merdaneyle inceltildiği belirlendi. Yaprak haline getirilen eroinin de tekstil eşyalarının içinde bulunan kartonun arasına zulalanarak sevkiyata hazır hale getirildiği tespit edildi. 32 kilo 650 gram eroin, 7 bin 615 Euro ve 2 bin 900 TL’ye el konuldu. 22 Temmuz 2012 günü Bilecik’te düzenlenen ve 38 kilogram eroinin sahibinin de Aksoy olduğu öne sürülüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!