"Yorgan kısa geliyor"

Güncelleme Tarihi:

Yorgan kısa geliyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2012 13:58

CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, Hükümet'in yaptığı zamlara tepki göstererek, “Türkiye'nin yorganı kısa geliyor” dedi.

Haberin Devamı



CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, partisinin Karşıyaka İlçe Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, 24 milyar lira bütçe açığı tahmin eden Hükümet'in 35 milyar lira olarak gerçekleşince, 11 milyar liralık açığı kapatmak için elini vatandaşın cebine attığını söyledi. Susam, şöyle konuştu:
“Yapılan son zamlarla 2012 bütçesine 3 milyar liralık kaynak sağlayacaklar. 8 milyar liralık açık duracak. Onun için yeni zamlar olacak. Hani bunlar krizi teğet geçirerek ekonomiyi ayakta tutan iktidardı. Ne oldu? Türkiye'de ekonomi iyi gitmiyor. AKP 10 yıldır iktidar. Ortalama büyüme rakamı 5.2. Türkiye'nin yorganı kısa geliyor. Üretmeyen, var olan değerlerini satan ve popülist politikalarla iktidarını yürütmeye çalışan bir ekonomik model vardı. Bu artık tıkanmıştır. Ekonomi Bakanı Ali Babacan diyor ki; elde tüfek avcı gibi bekliyoruz. Halk Bankası'nı satacaklar, avcı gibi onu bekliyorlar. Tüm değerleri elinden satan bir iktidar var. Bu iktidar sanal bir dünya yaratarak Türkiye'yi çok iyi yönettiğini sanıyor.”

Haberin Devamı

“TARIM İFLAS ETTİ”
CHP İzmir Milletvekili Susam, köylerde satılık tarla, arazi ve zeytinlik olduğunu, köylünün parası olmadığı için 2B arazilerini alamadığını dile getirerek, “Herkesin bankaya borcu var. Borcunu ödemediği için bankalar kredi vermiyor. Mazotun 4 lirayı aştığı, benzinin 5 liraya yaklaştığı, saman ithal edilen, çiftliklerde besili hayvan üretmekten vazgeçen Türkiye'de ekonomi ve tarım iflas etmiştir” dedi.

“KRİZDEKİ İSPANYA'NIN YAŞAM KOŞULLARINA BAKIN”
Son zamlarla birlikte sanayicinin, esnafın, işçinin, emeklinin de alım gücünün düştüğüne dikkat çeken Susam, “Krizde olduğu söylenen İspanya'nın yaşam koşulları ile Türkiye'nin yaşam koşullarına bir bakın. Dünya yanıp kavruluyor ama biz de ‘kriz yok' diyen ve bunu gerçekmiş gibi halka kabul ettiren AKP iktidarı var. Bir de bunun üzerine anketleri ilave ederek kendi algılarını oluşturup Türkiye'de her şeyin güllük gülistanlık olduğunu zannediyorlar” diye konuştu.

ANKETLERLE GAZ VERİYORLAR
Susam, AK Parti Genel Merkezi'nin yaptırdığı, sonucun İzmir'de yüzde 43 CHP, yüzde 40 AK Parti olduğunu gösteren seçim anketini de şöyle değerlendirdi:
“Anketler gaz verme anketi. Kendi teşkilatlarına gaz vermeye çalışıyorlar. 9 Eylül olaylarından sonra yaptıkları parti içi tartışmayı kapatmak için anket yayınlıyorlar. Onlar İzmir'de iyi değiller. Kimse yaşantısından memnun değil. TÜİK verileri gerçekçi değil. Üniversitelerden mezun olan insanlar iş bulamıyor, İzmir'de binlerce kamyon takoza çekildi. Türkiye'yi zor bir kış dönemi bekliyor” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!