Topal’ın ortağına uyuşturucu baskını

Güncelleme Tarihi:

Topal’ın ortağına uyuşturucu baskını
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2012 12:55

Öldürülen kumarhaneler kralı Ömer Lütfi Topal’ın ortağı olduğu iddia edilen Hakkı Aksoy, 32 kilo 650 gram eroinin sahibi olduğu gerekçesiyle, adamları ile birlikte gözaltına alındı.

Haberin Devamı

2007 yılında uyuşturucu kaçakçılığı suçlamasıyla ABD’de yakalanarak Türkiye’ye iade edilen Hakkı Aksoy’un elebaşılığını yaptığı çetenin, kalıplar halindeki eroini merdane ile incelterek tekstil ürünleri arasına yerleştirdikleri ve Hollanda’ya göndermeye hazırlandıkları belirlendi.

ZEHİRİ BURADA ÜRETİYORLARDI / FOTO GALERİ

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 6 ay önce zamanının büyük bölümünü Avrupa’da geçiren Hakkı Aksoy’un, İran’dan Hollanda’ya eroin sevkıyatı yapacağı bilgisini aldı. Hakkı Aksoy’la bağlantılı kişiler telefon ve fiziki takip altına alındı. Hakkı Aksoy’un Türkiye’ye giriş yaptıktan sonra çete üyeleri arasındaki hareketlilik polisin dikkatini çekti. Yapılan takipte eroinin Tosun Teoman K tarafından İran’dan getirilerek Denizli’ye götürüldüğü belirlendi. Eroinin Adem A ve Ergun K tarafından teslim alınarak Denizli’de bir eve götürüldüğü tespit edildi. Ev gözetlemeye alındı. Emniyette konuşmadı.

Hakkı Aksoy’un sevkıyat talimatının deşifre edilmesi üzerine Denizli’deki ev ile İstanbul’daki adreslere eş zamanlı baskın yapıldı. İstanbul’da Hakkı Aksoy ve Muhsin S. yakalandı. Denizli Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri de Denizli’deki evi basarak Tosun Teoman K, Adem A ve Ergun K.’yı gözaltına aldı. Evde yapılan incelemede, kalıplar halindeki eroinin hamur haline getirildiği ve merdaneyle inceltildiği belirlendi. Yaprak haline getirilen eroinin de tekstil eşyalarının içinde bulunan kartonun arasına zulalanarak sevkıyata hazır hale getirildiği tespit edildi. 32 kilo 650 gram eroin, 7 bin 615 euro ve 2900 liraya el konuldu. Gözaltına alınan çete üyelerinden biri ifadesinde hazırladığı malzemenin diş tozu olduğunu, eroin olarak bilmediğini iddia etti. Hakkı Aksoy, emniyette susma hakkını kullandı. 22 Temmuz 2012 günü Bilecik’te düzenlenen ve 38 kilogram eroinin sahibinin de Hakkı Aksoy olduğu belirtildi. 5 kişi, savcılığa sevk edildi.

Haberin Devamı

2007’ DE TÜRKİYE’YE TESLİM EDİLMİŞTİ

Hakkı Aksoy hakkında, Hollanda’da 1989 yılı başlarında ele geçirilen ve Türkiye’den gönderildiği öne sürülen 30 kilogram eroinle ilgili dönemin İstanbul DGM’ce gıyabi tutuklama kararı çıkarıldı. 30 Kilogram eroinin sanıkları arasında Ömer Lütfi Topal da vardı. Ömer Lütfi Topal’ın ortağı olduğu iddia edildi. Bu suçtan dolayı 15 yıl hapis cezası aldı. Bu dava nedeniyle aranırken Mart 1996’da ABD’de 6 Kilogram eroin ile yakalandı. 2007’de Türkiye’ye teslim edildi. Hakkı Aksoy’un adı 1990’larda PKK’ya destek veren işadamları arasında geçti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!