Erdoğan’ı MİT mi koruyacak?

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan’ı MİT mi koruyacak
OluÅŸturulma Tarihi: Eylül 25, 2012 09:34

Başbakanlık’ta Erdoğan’ı koruyan 5 ekip amiri ve 4 emniyet müdürü görevden alındı. 300 polisin ise başka göreve atanması bekleniyor. Tamamen değiştirilen ekibin yerine MİT’in koruma görevini üstleneceği konuşuluyor.

Haberin Devamı

Eski ve yeni korumalar arasındaki tartışma ve darp etmeye kadar uzanan olayla gündeme gelen Başbakanlık’taki koruma ekibi tamamen değişti.

Milliyet'ten Abdullah KarakuÅŸ'un haberine göre, koruma Daire BaÅŸkanı ile yakın koruma müdürünün deÄŸiÅŸmesinin ardından ÅŸimdi de BaÅŸbakanlık’ta 5 ekip amiri ve 4 emniyet müdürü görevden alındı. Ayrıca BaÅŸbakanlık’ta görevli 300 polis memurunun da baÅŸka görevlere atanacağı öğrenildi. Kulislerde ise MÄ°T’in, BaÅŸbakan Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın korumalığını üstlenmek istediÄŸi iddiaları konuÅŸuluyor.   Â

BAÅžBAKANLIK KORUMA EKÄ°BÄ° SÄ°L BAÅžTAN

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın koruma ekibindeki değişiklik devam ediyor. Başbakanlık Koruma Daire Başkanı Mehmet Yüksel’in Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü’ne, Erdoğan’ın 5 yıldır yakın koruma müdürlüğünü yapan Zeki Bulut’un da Denizli İl Emniyet Müdürlüğü’ne kaydırılmasının ardından alt kademeler de bütünüyle değişti. Yüksel’in yerine Ramazan Bal’ın, Bulut’un yerine de Muhsin Köse’nin atanmasının ardından şimdi de koruma ekip müdürleri ve polis memurlarının değiştirilmeye başlandığı belirtildi.

Erdoğan’ın yakın korumalığını yapan Ankara’da 4, İstanbul’da 1 olmak üzere 5 ekibin tamamının değiştirileceği kaydediliyor. İlk olarak Erdoğan’ın koruyan 5 ekibin amiri görevden alındı. Bu 5 ekip amirinin polis akademisine atandığı ifade edildi. 5 ekip amirinin yerine ise henüz bir atamanın yapılmadığı belirtildi. Ayrıca Başbakanlık’ta görevli olan 4 emniyet müdürü de başka görevlere atanmak için görevden alındı. Bu ekip amirlerinin ardından Erdoğan’ı koruyan 300 polis memurunun daha görevden alınıp başka görevlere atanacağı dile getiriliyor.

Haberin Devamı

Yeni ekip eÄŸitiliyor

Amirlerin ve polis memurlarının yerine atanacakların ise eğitimden geçirilmeye başlandığı ifade ediliyor. Yeni atanan Bal ve Köse’nin, Başbakanlık’a yeni gelecek polislerin atamasında titiz davrandığı öğrenildi. Yeni atanacak ekiplerin de güvenlik zaafiyeti oluşmadan önümüzdeki günlerde Başbakanlık’ta göreve atanacağı belirtiliyor. Kulislerde ise MİT’in, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın korumalığını üstlenmek istediği iddiaları konuşuluyor.

Haberin Devamı

Silahlar çekilmişti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde, yurtdışında olduğu sırada görev yerleri değiştirilen eski korumalar ile yeni korumalar arasında gerginlik yaşanmıştı.  Başbakanlık Koruma Daire Başkanlığı’na yapılan yeni atamaların ardından görevi sona eren bir koruma memuru odasını boşaltmak için oğluyla Başbakanlık’a gitmiş ve evraklarını topladığı sırada yeni atanan korumalardan birkaçı aniden odaya girerek eski korumanın evrakları tahrip ettiğini öne sürerek silahlarını çekmişti. Yeni korumalar eski korumanın ellerini havaya kaldırmasını istemişti. Oğlunun yanında yaşanan bu gelişme üzerine fenalaşan eski koruma memurunun da apar topar hastaneye kaldırıldığı belirtilmişti.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!