O şarkıcının Star’da işi ne

Güncelleme Tarihi:

O şarkıcının Star’da işi ne
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2004 01:51

Çöken Uzan imparatorluğunda baba Kemal Uzan ve iki oğlu arasında yıllardır süren çatışma, şirket antetli resmi yazışmalar kanalıyla BDDK ve SPK dosyalarına girdi. Yazışmalarda, 1994 Nisanı sonrasında ortaya çıkan aile içi gerilim sırasında iki kardeşin babalarını devre dışı bırakmak amacıyla ‘akıl sağlığı bozuk’ raporu almaya çalıştığı, babanın çocuklarını ‘yüzkızartıcı suçtan mahkum ettirmekle’ tehdit ettiği ve İmarbank’tan aldıkları kredi kartlarını iptal ettiği görülüyor.

Yüz yüze görüşmek yerine KU, HU, CU kodlu mektuplarla yazışan Uzan Ailesi’ndeki kavganın boyutları Osmanlı Hanedanı’ndaki Fetret Devri’ni (Osmanlı Padişahı Yıldırım Bayezid’in 1402 Ankara Savaşı’nda Timur’a yenilmesi sonrası şehzadeler arasında başlayan ve 1413’te Çelebi Mehmed’in galibiyetiyle biten kavga dönemi) çağrıştıracak kadar şiddetli. İşte mektuplar...

Babadan oğullara

Siz beni çıldırtmak mı istiyorsunuz

KEMAL Uzan, gelini Yeşim Salkım’ın Kral TV ve Star TV’ye çıkması üzerine 1 Aralık 1997 saat 06:30’da Cem Uzan’a mektup yazdı, kopyasını Hakan Uzan’a gönderdi:

Bu şarkıcı kadının interstar programında işi nedir?

Bu kadın nasıl oluyor da Cumartesi Eğlence programına ve pazar günü 19.30 haber programına çıkıyor?

Siz beni çıldırtmak mı istiyorsunuz? Artık İnterstar’ımı da izleyemeyeceğim?

Ben 40 yıl çalışıp TV’de ve medyada sizin sevgililerinizin reklamları yayınlansın diye yatırım yapmadım.

Bir daha ne (o) şarkıcıyı ne de başka sevgililerinizin ve ne de arkadaşlarınızın reklamlarını asla görmeyeyim. TV’ye ve medyaya hiç bir ÖZEL (ticari ilişki dışında) etkiniz olmasın.

Bu yüzden gazetenin çıkması da hayal olacaktır. Bunu da şimdiden iyi biliniz.

K.U.

Hakan’dan babasına

Ambargoyu kaldır, kefilim

Diğer yandan bilmeni isterim ki Yeşim’e hiç bir gün ilişkimin süresince, bir ayrıcalık veya torpil yapılmamıştır. Yeşim’in 3 milyonu aşkın kaset satışı vardır ve diğer kanallarda da bir çok TV programına periyodik olarak, konuk olarak çıkmaktadır: TV 2, Hülya Avşar Show, Beyaz Show, Huysuz Virjin, Taksi, televole, Savaş Ay, sabah programı. Bir çok dergide resimleri çıkmaktadır. Bilgi olarak 02/12 tarihli haber bültenini sunuyorum. Senden yeniden rica ediyorum. Eğer bir şey olur ise yeniden ambargoyu bir daha hayat boyu kaldırmamak üzere koyarsın. Ben kefilim. Ve senden öyle bir durumda ricada bulunmayacağım. Sevgi ve saygılarımla.

Hakan’dan babasına

Anneme meydan okuyor

Sn K.U.

Bildiğiniz gibi ailemiz son 15 senedir özel ve üzücü problemler yaşamaktadır. Bu süre zarfında olan olaylardan ötürü şahsım birçok kez rencide olmuştur ve gerek senin gerek annemin ve gerek ise ağbimin söylediklerini aklımın bir tarafına not ederek sizleri adalete davet edeceğim günü ve olayları belirlemişimdir. Sevgili babacığım, sen özellikle hep adil olmaktan ve insanlara haksızlık yapmamaktan bahsedersin. Şimdi arz edeceğim bir kaç konuda senden bu adaleti göstermeni rica ediyorum.

Konu 1

Şubat ayı sonunda bir Kral TV - müzik ödülü gecesi olacaktır. Bu geceye (ve ilerdeki bu tip tüm gecelere ve faaliyetlere) ben sevgili ağbimin ‘Alara hanım’ ile katılmasını uygun bulmuyorum. Daha evvelce kendimin de yaşadığı gibi ‘Alara’ aile tarafından istenmeyen bir şahıstır. Bu şahsın ailenin bir fonksiyonuna adeta meydan okurcasına tüm medya ve basının önüne çıkmasını ve anneme meydan okurcasına Sn. Cem Uzan’ın yanında katılmasını asla ama asla kabul edemem!!! Seninde bana daha evvelce yazmış olduğun gibi bizim TV’lerimiz veya kuruluşlarımız bizim sevgililerimizin himayesi için değildir. Bu konu ile ilgili Sn. C.U.’ya yazılı talimat vermenizi rica ederim.

Konu 2

Aynı şekilde sanatçı Mustafa Sandal ve sevgilisi CU’nun yakın arkadaşıdır. CU ve Alara hanım ile yemeklere çıkarlar ve gezerler. Son Courchevel (kayak 6-16 ocak) tarihlerinde bizim uçağımız ile beraber Sn.C.U. ile seyahat etmişlerdir. Yani daha evvelce bana yazmış olduğun gibi bizim TV’lerimiz yakın çevrelerinin (erkek veya kadın) hizmeti için değildir. Eğer benim yakınlarıma negatif bir durum doğuyor ise o zaman aynısını şimdi ...(OKUNMUYOR)

Sevgili babacığım

Allah sana sağlıklı ve çok uzun bir ömür versin (tabiki anneme de) ama görüyorsun ki eğer sen bazı kuralları koymaz isen ve adilhane (C.U., H.U., A.A, Sinan, Ceyda, Sara, ve Dilara) bir düzen oturtmaz isen mutemelen senin bugün yaratığın eserlerden çok bir şey geri kalmayabilir 10-20 sene sonra. Ben bu olayın engellenmesini ve ailemizin içerisinde adil bir düzenin oluşturulmasını istiyorum ve son olarak. Sen haklı çıktın 1994 senesinde eylül ayında ilk olaylar başladığında söylediğinle: Kendim için konuşuyorum. ‘Biz senden ve işten çok ama çok uzaklaştık ve bunda kaybeden sadece benim...’

Sevgi ve saygılarımla

Murat Hakan Uzan


Yeşim aileyi birbirine düşürdü

Yeşim’in ekmeği ile oynama baba

RUMELİ Holding Inc. antetli kağıtla gönderilen mektup ‘KU’ya YS yazısı’ başlığıyla 3 Aralık 1997’de gönderilmiş. Baba Kemal Uzan’ın gelini Yeşim Salkım’a TV ambargosu uygulanması direktifini vermesi üzerine yazılmış. Hakan Uzan babasına yazdığı mektupta kendisinden üçüncü tekil şahıs olarak, ‘HU’ inisiyaliyle söz ediyor.

Senin ile cumartesi akşamı yaptığımız görüşmeden sonra ambargo uygulanmasına uygun bir tavıra ve mutabakata ulaşmış idik.

Daha sonra 01.12. tarihli CU’ya gönderilen yazın bana da bilgi olarak ulaşmıştır.

HU Yeşim’den ayrılmıştır.

HU 3 haftadır otelde ikame(t) etmektedir.

HU kendine kiralık ev bakmaktadır.

Yeşim’e koyulan ambargo haksız ve adalete - ilahi adalete- karşıdır.

Bir insanın ekmeği ile oynanması, insanlara haksızlık yapılması, iftira atılması doğru bir olay değildir.

Bu insan ile ben tanıştığımda bir şarkıcı ve sanatçı idi ve bu hayatının, kendinin, çocuğunun ve ailesinin geçimi içindir.

STAR TV de değil ama Kral TV de ambargo bu hayatı, gelirini ve geçimini etkiler ve etkileyecektir. Ve bu bir insanın haksız yere ve bencil nedenler ile ekmeği ile oynanmasıdır. Allah’a karşı bu yanlışdır ve bizim ailemizin bugüne kadar hiç bir an hiç bir insana yapmadığı bir olaydır.

Sana Star’da bir şey çıkmayacağına söz veriyorum. Ve Kral TV de kendisinin diğer yayınlanan hiç bir sanatçıdan fark görmeden yayınlanabilmesi için izin istiyorum.

Lütfen benden ayrılmış bir insana ekmeği ile ‘ceza’ vermeyelim, bu konu beni vicdanen çok rahatsız ediyor.

Murat Hakan Uzan

Hakan’dan ağabeyine

Benim, Cem Şaşmaz kadar hatırım yok mu

HAKAN Uzan, 12 Aralık 1997’de ağabeyi Cem Uzan’a gönderdiği mektupla Yeşim Salkım için destek istiyor. İstediği destek, müzik kanallarında yayınlanan listelere kimin nasıl girdiğini gösteriyor.

Sn.C.U.

Geçen haftalardaki ambargo olayı olduğunda sen bana bunun KU’dan olduğunu ve senin böyle olaya bakmadığını söylemiş idin. Yanlız daha sonra bir konuşmalarımızı düşününce, senin tavrının, yani benden çok isteme, pazarlık yapma, bir kez de iki kendi konuşmasına bakınca sanki bu farklı imiş gibi gözüküyor.

Netice olarak KU, Kral TV seyretmiyor.

Ve son 6 aydır sana böyle bir tavır aldırmayı gerektirecek bir olay yok.

Yeşim’in sana bir saygısızlığı yok ve yanlış davranışı yok. Ve en mühimi benim ricam var, herhalde benim Cem Şaşmaz kadar hatırım vardır. Yani Candan Erçetin örneği! Benim senden ricam şöyle: Yeşim’in yeni klibinin 10 gün süre ile günde 5 kere daha sonra 3 kere girmesi. Ve listelere aynen Candan gibi (Muazzez gibi) No 3’ten girip No 1’e yükselip (3 haftada 3-2-1) sonra 2 hafta kalıp yine 1-2-3 olarak listelerden çıkmasıdır.

Mektub yazmakta zayıfımdır, aklımdan geçen birçok şeyi dile getiremiyorum ve eksik ve yanlış ifade edebilirim. Zaten Ocak programımız ile bu tip konular ortadan kalkacaktır. Saygı ve Sevgilerimle

Kardeşin Hakan
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!