Şehit pilotun evinde 'evlat sevinci'

Güncelleme Tarihi:

Şehit pilotun evinde evlat sevinci
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 2012 11:26

Doğu Akdeniz'de uluslararası hava sahasında, Türk askeri uçağının Suriye tarafından düşürülmesi sonucu şehit olan Pilot Yüzbaşı Gökhan Ertan'ın kendisiyle aynı ismi taşıyan oğlu, yaklaşık bir hafta önce dünyaya geldi.

Şehit pilot Ertan'ın annesi Zennure Ertan, yaptığı açıklamada, torununa şehit babasının adını verdiklerini söyledi.

Torununu oğlundan bir parça olarak gördüğünü dile getiren Zennure Ertan, “Torunuma oğlumun ismini verdik. Çünkü, onun yerini alacak” dedi. Gözyaşlarına hakim olamayan Ertan, torunu Gökhan Ertan'a bakarak, “Emanetine en az senin kadar iyi bakacağımıza emin ol yavrum” diye seslendi.

Henüz bir haftalık torununu oğluna benzettiğini belirten Ertan, artık torunları için yaşayacaklarını, onların geleceği için mücadele edeceklerini kaydetti.

Torunu Gökhan'ın da, babasının izinden gitmesini istediğini ifade eden Ertan, “Bu da babası gibi inşallah göklerin hanı, göklerin hakanı olur. Gökhan'ın ismini biz kurayla bulmuştuk. Hep diyordum, 'Göklerin hanısın oğlum' diye. Çok seviyordu. Sevdiği şeyle de gitti. Uçmak başka bir şeydi onun için” diye konuştu.

Torununa oğlunun ismini eşi Ali Ertan'ın koyduğunu anlatan Zennure Ertan, gelininin de böyle olmasını istediğini dile getirdi.

Ertan, şöyle devam etti:
“Oğlum, çocuğunun adının Göktan koymak istemiş. Ben Gökhan Göktan Ertan olsun istedim ama eşi de 'ben onun ismi olsun istiyorum' dedi. Zaten dedesi de hep onu söyler, ister. Ama iki ismini de söyleyeceğiz. Hem Gökhan'ı hem Göktan'ı hem de canı isteyen Ertan desin. Ona hep Ertan derlerdi, hiç ismiyle hitap etmiyorlardı.”

"Oğlumun ilk oyuncağı helikopterdi"

Oğlu Gökhan Ertan'a ilk oyuncağını babası Ali Ertan'ın aldığını anlatan Zennure Ertan, oyuncağın bir helikopter olduğunu, daha sonra da oğlu Gökhan Ertan'a gelen bütün hediyelerin uçak olduğunu ifade etti.

Liseden sonra Hava Harp Okulu'na giden oğlunun yemin törenine gittiğinde çok zayıfladığını görünce okuldan ayrılmasını istediğini kaydeden anne Ertan, oğluyla anılarını “Çok yalvarmıştım 'gel' diye. Gelmedi. 'Ben yine buraya döneceğim, onun için beni hiç boşuna götürme' dedi. İşte kısmetinde orası varmış, demek ki bunları yaşayacakmışız. Mesleğini severek yapıyordu. Onun hayatı uçmaktı, başka bir şey değildi” sözleriyle anlattı.

Şehit Pilot Ertan'ın sınıf arkadaşlarının onun hakkında “bileği en kuvvetli pilotlardan biriydi” dediğini aktaran Zennure Ertan, küçük oğlu Emrah Ertan'ın da abisi gibi pilot olmak istediğini söyledi. Zennure Ertan, karşı çıkmalarına rağmen oğlunun ısrarla askeriyeye gitmek istediğini belirtti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!