Ağacımızı zorunluluktan kestik

Bir okurumuz Aşağı Ayrancı, Yeşilyurt Sokak, No: 55’de, bir ağacın kesilmesi karşısında ilgili yerlere başvurmuş ve sonunda bize ‘Kesilen o ağacı arıyorum’ başlıklı bir yazı göndermişti.

Haberin Devamı

Geçen cumartesi günü çıkan yazıyı, komşularından Levent Aydoğdu şöyle yanıtlıyor:
“Apartmanımızın içinde bulunan eski ağacımızı biz de kesmek istemezdik. Ama yıllardır logarımızın üstünde bulunan bu ağaçın kökleri hem temele hem de logarımızı tıkayıp patlatmaktadır. Her yıl apartman içine sızıntı olmakta ve kötü kokular yayılmaktaydı. Bu yıl karar aldık, üzüntüyle kesmek zorunda kaldık.
Ama buna rağmen dün (21.09.2012 ) logar gene sızıntı yaptı açtırıp boruları temizletip tekrar onardık. Bu olay her yıl başımıza gelmekteydi, bu sene de geldi. Sayın Narçın Civan’ın gerçekleri araştırmadan bu tür yollara başvurmasını üzüntüyle karşıladık.
Ağacın kesilmesine biz de üzüldük. Acaba aynı durum kendi apartmanında olsaydı, her yıl o kokuyu ve o masrafı çekermiydi.
Gene de duyarlı olmasını saygıyla karşılıyoruz.
Her iki okurumuza da nezaketlerinden ötürü teşekkür etmek gerekiyor.

Haberin Devamı

GÜNÜN SÖZÜ
“Öğretmenlerimiz için öncelikle para önemli değildir. Önemli olan yavrularımızın başarısıdır. Biz öğretmenlerimizin diğer memurlardan geriye düşmemeleri için gerekli tedbirleri alacağız. Biz geldikten sonra -15 saat üzerinden söylüyorum- göreve yeni başlayan öğretmenin geliri bire bir artmıştır.”
(Başbakan Recep Tayyip Erdoğan)

 
Zam zinciri

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken dünkü açıklamasında
“Zam hiçbir zaman çözüm değildir” dedikten sonra ortaya çıkacak sorunların altını özet cümlelerle şöyle sıralıyor:
- İç piyasadaki daralmanin asıl sebebi nakit akışı sıkışıklığıdır.
- Tüp gaza zam mutfaktaki yangını arttırır.
- Lokomotif durumdaki ürünlere zam yapmak piyasanin dengelerini bozar.
- İçki ve sigaraya yapilan vergi artışı kaçağı artırır.


Belediyecilik işgalcilik ve yandaşlık mıdır

Bizler Ankara Gölbaşı TOKİ Konutlarıda oturuyoruz. Sorunlarımız olsa da gene hayatımızdan memnunduk. Fakat sitemiz içine bir büfe açıldı. Sıkıntılarımızda böylece başladı. Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısının kardeşi olduğu söylenen büfe sahibi şahıs, C2-31 bloğun kapıcı dairesine bina sakinlerinin itirazına rağmen kardeşinin baskıları ile yönetim tarafından 10 günlüğüne oturtuldu. 22 temmuz tarihinden itibaren adamı TOKİ dahil her yere şikayet etmemize rağmen çıkartamadık.
Büyükşehir Belediyesi’ne sizden şu soruları sormanızı rica ediyoruz.
1- Ahmet Tunç denen Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı, Gölbaşı TOKİ’de kardeşine kaç büfe vermiştir? Bunlar herkese açık ihale ile mi yapılmıştır?
2- Belediyede üst düzey çalışanları aynı yerden 3 büfe alması uygun mudur?
3- TOKİ bir Belediye Başkan Yardımcısının baskısı ile nasıl kat maliklerinin rızası dışında kapıcı dairesine, birini nasıl oturtturulur?
Hüdaverdi PIRTIK

Haberin Devamı

CHP’ye yakışmıyor
 
CHP Genel Merkezi’ne iletmek istiyorum.
İzmir’de de yaşayan bir partili bayanın Anayasa görüşmelerinden CHP çekilsin fikir beyanı üzerine yapılan ihraç girişiminden sonra Antalya’da da ben ihraç girişimi ile karşı karşıyayım.
ADD Genel Merkez MYK Yedek Yönetim Kurulu Üyesi, ADD Gazipasa Kurultay delegesi ve 34. dönem CHP Milletvekili aday adayı olan bir partiliyim.
Bir haber sitesinde, Baykal’a yapılan açık sataşmaya sessiz kalamadığım ve yorum yazdığım için hakkımda İl Disiplin Kurulu Başkanı, ihraç için harekete geçti.
Genel Merkez’in böyle bir girişimden haberi var mıdır?
Bülent KOCABAŞ

Yazarın Tüm Yazıları